Gaming-ul online este o activitate de care te plictisești foarte greu. Dar, dacă ești străin de concepte cum ar fi ping și latency, totul se poate transforma într-un coșmar pentru tine, ceva pe care nu l-ai dori nimănui.
Așadar, care sunt cauzele pentru care experiența ta de joc online poate fi atât de înfiorătoare? Și, mai important, care sunt soluțiile? Hai să vedem, în continuare.
Definirea problemelor
Ping și Lag
Cel mai simplu mod pentru a descrie Ping-ul este să ne gândim la timpul de răspuns dintre două servere. Cu cât acestea este mai scurt, cu atâta răspunsul este mai bun.
Așadar, dacă jocul răspunde greu, poate că încerci să te conectezi la un server care este prea îndepărtat.
Un ping mare înseamnă că timpul necesar pentru ca să comanzi o mișcare în jocul respectiv și momentul în care aceasta va fi efectuată este foarte mare. Așadar, dacă latența sau lag-ul este mare, atunci nu vei putea reacționa la timp la atacurile oponentului.
Dar, iată o idee – nu doar ping-ul s-ar putea să fie problema întârzierii. Problema ar putea să aibă drept cauză ceva legat de hardware sau software.
Atacurile DDoS
Un atac DDoS se petrece atunci când un când un hacker trimite o cantitate enormă de mesaje nesolicitate, ca să strice serverul țintă.
Acesta reprezintă un mod eficient de a opriri paginile web pe care nu le agreezi. De exemplu, unii încearcă să strice site-urile concurenței, pentru ca să le fure clienții.
Dar vezi tu, acest gen de atacuri există și în gaming. În acest caz, discutăm de dorința de a încetini un jucător cu care te afli în competiție.
Cum să răspunzi provocărilor?
Acum, după ce știi care este sursa problemei, ai și rezolvat-o pe jumătate, în sensul că încerci să găsești o soluție pentru a învinge.
Răspunsul pe scurt: folosește VPN-ul tău. Dacă dorești răspunsul pe larg, citește în continuare!
VPN-ul poate să-ți reducă ping-ul
Timpul de răspuns al serverului poate să-ți afecteze în mod negativ experiența de gaming. Și, uneori, conexiunea ta la internet trebuie să treacă prin mai multe servere pentru ca să ajungă la cel de care ai nevoie. Asta înseamnă un ping mai mare.
Pe de altă parte, un VPN va grăbi transferul de date, dacă știi unde să te conectezi. Cu, alte cuvinte, vei avea o sumedenie de zone prin care să-ți trimiți datele. Deci, tot ceea ce trebuie să faci este să o iei pe aceea care este cea mai apropiată de serverul țintă.
Simplu, nu?
VPN-ul acționează ca o barieră împotriva atacurilor DDoS
Dacă ești gamer, un VPN te va ajuta foarte mult atunci când ai de-a face cu adversari care-și iau rolul un pic prea în serios.
De exemplu, dacă-l superi pe un oponent în timpul unui joc, asta ar putea fi suficient ca acesta să lanseze un atac DDoS asupra ta. Dacă ești o personalitate în streaming, este posibil ca cineva să vrea să îți încurce planurile și să-ți scadă veniturile. Dar, indiferent cine ești, nu-i lăsa să te lovească sub centură și ia-ți întotdeauna un VPN lângă tine.
Așa cum s-a adeverit, ascunderea IP-ului tău cu un VPN este o tactică eficientă pentru zădărnicirea atacurilor DDoS. Dacă nu știu unde să trimită pachetele de date pentru ca să-ți încarce serverul, ești deja cu un pas sau doi înaintea lor.
Așadar, un VPN te va proteja împotriva celor care vor să-ți fure datele personale, dar și împotriva persoane care vor să-ți vândă ceva.
Bonus: VPN-ul îți permite un acces foarte rapid la serverul de gaming
Este bine să menționăm că un VPN îți permite să accesezi foarte rapid conținutul jocului.
Contrar opiniei majorității, un joc video poate să fie lansat la date diferite pe diverse continente sau în diverse țări. Deși acest lucru este nedrept față de unii gameri.
În practică, asta înseamnă că unii vor putea să se conecteze cu aproximativ o săptămână devreme la serverele de gaming. În acest timp, jucătorii care nu sunt în zona respectivă vor trebui să aștepte și să se uite cum ceilalți se pot bucura de jocul respectiv.
Sigur, dar îți amintești că VPN-ul îți ascunde adresa IP? Aceasta este una din acele situații în care utilizarea tehnologiei îți va conferi un avantaj semnificativ. Poți să te conectezi la site-ul producătorului printr-un server VPN dintr-o altă țară, pentru ca să ajungi mai devreme la conținutul de pe server.
Concluzie
În lumea gaming-ului online, unii apelează la tactici subversive pentru ca să câștige. În alte cazuri, acțiunile lor trec de limitele permise în jocul respectiv. Iar atacurile DDoS sunt un astfel de exemplu.
Pentru a-i ține în șah, e bine să pornești un VPN, când joci jocuri online. În plus, te va ajuta să-ți reducă latența și ping-ul, așa că împuști doi iepuri dintr-un singur foc.
Citește și:
- Review Dell S3220DGF – Monitor de 32-inch curbat QHD pentru gaming
- Monitor LG 25UM58-P – Review și păreri
- Review Samsung C32F391 – Monitor Ultrawide Curbat
- Review BenQ Zowie XL2731 – 144Hz E-Sports Gaming Monitor