Review și păreri Soundbar Sony HT-RT5

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Review Soundbar Sony HT-RT5
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Concluzia noastră

Un soundbar scump, cu foarte multe funcționalități și care oferă sunet surround aproape satisfăcător.

Pro

  • Sunet clar și detaliat
  • Răspuns rapid, agresiv
  • Funcționalități și conectivitate excelente
  • Setare utilă și telecomandă

Contra

  • Sunet surround oarecum nesatisfăcător
  • Soundbar-urile concurenței oferă soluții mai elegante și cu performanțe superioare

Sony HT-RT5 nu este soundbar-ul tău tipic. Este un hibrid: jumătate soundbar, jumătate pachet surround.

Dacă dorești confortul unui soundbar, dar și un sunet surround de calitate, cu ajutorul difuzoarelor din spate, acest „sistem home theater” este pentru tine. Tot ce ai nevoie este spațiul unde să amplasezi kitul și cele câteva mii de lei pentru achiziția sa.

Construcție și design

Sony îl numește pe HT-RT5 un sistem 5.1, format din trei drivere (un tweeter și două woofere) situate în interiorul barei, două difuzoare în spate și un subwoofer. Bara principală este lungă și subțire, cu partea din față înclinată, astfel încât să nu acopere ecranul.

Toate componentele au un standard foarte ridicat.

Totuși, HT-RT5 nu este un dispozitiv la fel de elegant ca un simplu soundbar. Trebuie să găsești spațiu și pentru cele două difuzoare compacte din spate, care se conectează fără fir la bara principală și trebuie să fie conectate la boxele principale (spre deosebire de cele ale unui Philips Fidelio B5 spre exemplu). Același lucru este valabil și pentru subwoofer-ul destul de voluminos.

Din fericire, odată cu acest sistem, Sony oferă o variantă de setare automată și un microfon, astfel încât să poți obține cel mai bun sunet surround oferit de HT-RT5 – la fel ca în cazul unor difuzoare obișnuite.

Asigură-te că difuzoarele din spate sunt plasate echidistant de bară, iar calibrarea va rezolva restul setărilor. Procedura este rapidă și precisă și poți regla setările difuzorului, manual, din meniu.

Sunet

Odată ce l-ai calibrat, încearcă să vezi Mad-Max: Fury Road Blu-ray și lasă-l pe HT-RT5 să urle în voie. Soundbar-ul oferă detalii, cu precizie și viteză, fiecare cuvânt și efect sonor gutural fiind transmis cu claritate. Este rapid, agresiv, dar și rafinat. Din păcate, aici se opresc aspectele pozitive.

Sunetul acestui soundbar Sony nu are suficientă greutate și nu este suficient de punctat. Este prea neclar, iar tonalitățile medii au nevoie de mai multă consistență, pentru a convinge. La redarea melodiilor, această ruptură între acute și bass este mai accentuată, în ciuda clarității și a detaliilor subtile ale sunetelor.

Acutele sunt subțiri și puțin prea dure, așa că oferă prea puțină căldură naturală sau plăcere.

Mai îngrijorător însă este faptul că nu există niciun sentiment de coeziune între sonorități, datorită slabei integrări între difuzoare. HT-RT5 nu difuzează suficient sunetul, lăsând un gol imens între soundbar și difuzoarele din spate.

Există un control decent asupra dinamicii, momentele mai calme lăsându-și amprenta în dauna celor furtunoase. Totuși, ne-am fi dorit mai multă forță, care să sprijine acest detaliu profund.

Conectivitate și funcționalități

Sony s-a străduit să se asigure că HT-RT5 este echipat cu tot ce ai nevoie pentru o experiență cinematografică. Oferă un număr de trei intrări și o ieșire HDMI, care toate acceptă passthrough 4K și DTS-HD și Dolby TrueHD. O singură ieșire optică este, de asemenea, disponibilă.

HT-RT5 folosește codecul lui Sony numit LDAC pentru o transmisie de calitate superioară prin Bluetooth (în locul codecurilor mai populare aptX), în timp ce Soundbar-ul dispune și de NFC, wi-fi și Ethernet, Spotify Connect și asistență pentru Google Cast.

Poate fi, de asemenea, integrat într-un sistem audio pentru mai multe camere, folosind aplicația SongPal, pentru a-l conecta cu alte produse Sony.

Sony merită lăudat pentru telecomanda sa. Dispozitivul subțire se poate utiliza în mod intuitiv, având butoane care sunt sensibile la atingere și sunt amplasate în mod logic.

Concluzie

Din păcate, aceste funcționalități multiple nu compensează performanța dezamăgitoare. În ciuda intențiilor celor de la Sony, sunetul subțire și dur al HT-RT5-ului nu este interesant sau atrăgător, iar boxele din spate nu reușesc să fie la înălțimea unui sunet surround adevărat.

De asemenea, fac din HT-RT5 un sistem ciudat; ai putea să optezi pentru un pachet complet de difuzoare 5.1, dacă ai suficient spațiu pentru componentele acestui sistem.

Există alternative, cum ar fi Philips Fidelio B5, care au performanțe superioare. Și prețul acestuia este cu aproximativ 2-300 lei mai mic. HT-RT5 de la Sony poate avea rafinament și claritate, dar faptul că sunetul nu te ”prinde” și este lipsit de substanță, înseamnă că dispozitivul nu poate justifica prețul premium solicitat.

Verifică preț Soundbar Sony HT-RT5 aici!

Citește și: Review căști gaming HyperX Cloud Flight

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.