Soundbar-ul Sony HT-SF150 2ch se poate așeza perfect sub orice televizor și îi îmbunătățește semnificativ calitatea sunetului. Și, la aproximativ 500 RON, este un kit accesibil.
Fiind bazate pe tehnologia virtuală de sunet surround S-Force a lui Sony și având o ieșire de 120 de wați, difuzoarele aparatului produc un răspuns de frecvență uniformă, cu un tonalități joase energice.
Există o mulțime de porturi de intrare, inclusiv HDMI ARC, Bluetooth și optice, precum și USB. Pe scurt, poți să-ți conectezi, cu ușurință, televizorul, telefonul sau playerul Mp3.
În plus față de o telecomandă bine gândită, HT-SF150 are comenzile de bază deasupra barei, oferind un acces facil, precum și LED-uri de informare.
Deși arată fantastic sub un televizor care stă pe un suport media, montarea acestuia pe un perete este super simplă. Și, datorită profilului său compact, se îmbină cu aparatele de divertisment de acasă.
Fiind una dintre cele mai bune bare de sunet disponibile, la un preț mai mic de 500 RON, suntem încântați să acordăm lui Sony HT-SF150 2ch notă de trecere.
Pro
- Tehnologia de sunet surround virtual S-Force
- Design subțire
- 60 wați
Contra
- Conectivitate limitată
- Nu are cablu HDMI
Design
Designul subțire al lui HT-SF150 se potrivește, cu ușurință, în casa ta și arată bine în orice interior. Marginile delicate îi să se integreze ușor în decor, fie în fața televizorului, fie montat pe perete.
Măsurând 90 cm (35 inch), este conceput pentru a se potrivi, estetic, cu TV-uri de orice dimensiuni.
Sub grila frontală se află difuzoarele, care reproduc sunetul în mod exact. Având mai mult spațiu pentru a vibra, față de difuzoarele încorporate în TV-uri, acestea oferă un sunet superior.
În centrul panoului frontal sunt 3 LED-uri, care indică ce intrare este selectată, atunci când aparatul este pornit. Deși poți utiliza telecomanda, aparatul are și comenzile de bază în partea de sus, inclusiv alimentarea, selectarea intrării și volumul în sus / jos.
În fine, partea din spate are intrări și orificii pentru montaj pe perete. Sony a împărțit porturile în două zone. Într-o parte este cablul de alimentare, iar în celălalt capăt sunt dispuse porturile media. Aceste intrări includ un HDMI ARC, jack optic și port USB.
În cele din urmă, telecomanda. Dacă preferi o telecomandă în locul butoanelor de pe aparat, atunci vei fi impresionat, deoarece Sony a inclus o telecomandă completă pentru HT-SF150. Acesta acoperă toate funcțiile de bază, cum ar fi volumul sus/jos, selecția piesei, precum și mai multe opțiuni de sunet și controale Bluetooth (cum ar fi redare, pauză, următoarea piesă).
Caracteristici
Este plăcută utilizarea Sony HT-SF150 pentru ascultat muzică sau privit la televizor, datorită celor 4 porturi de intrare. După cum te aștepți, unitatea are atât HDMI, cât și intrări optice. HT-SF150 include, de asemenea, un port USB spate și conectivitatea Bluetooth.
Indiferent de sursa de intrare folosită, aparatul oferă o calitate audio superioară difuzoarelor TV standard, în parte datorită tehnologiei sale S-Force și funcției de bass reflex.
Această combinație oferă un răspuns de frecvență uniformă, cu bass energic, ideal pentru vizionarea TV și ascultarea muzicii. Pentru filme, unitatea creează un sunet surround, apropiat unui ansamblu cu mai multe boxe și are funcție Dolby Digital.
Funcția Bluetooth îți permite să redai, fără probleme, muzică dintr-o gamă largă de dispozitive, inclusiv telefoane. Nu este nevoie de cabluri suplimentare sau de o configurare complicată.
Nu te lăsa păcălit de designul subțire, deoarece HT-SF150 are foarte multe caracteristici și oferă un sunet bogat, complet, indiferent de mufa de intrare sau dispozitivul media.
Configurare
Nu prea sunt multe de configurat, la prima utilizare. Pe lângă soundbar-ul HT-SF150, cutia conține și o telecomandă (și baterii), un cablu optic și un cablu de alimentare. Din păcate, nu există cablu HDMI, așa că va trebui să achiziționezi unul, atunci când cumperi dispozitivul.
Vom așeza soundbar-ul sub televizor, pe suportul media. Dacă dorești să o montezi pe un perete, atunci va trebui să ai șuruburile de prindere. Pentru început, conectăm cablul de alimentare și ne conectăm la televizorul nostru, folosind cablul optic.
Folosind butoanele de pe soundbar, îl pornim și selectăm mufa corectă. Până aici, totul este în regulă. În continuare, setăm volumul la un nivel confortabil și putem să ne uităm la programele TV sau la un film.
Poți încerca una din multiplele setări, care pot fi selectate cu ajutorul telecomenzii. Îți recomand să asculți o muzică sau un film cu care ești obișnuit, astfel încât să îți dai seama de orice modificare a sunetului.
Dacă deja ai un cablu HDMI sau ai cumpărat unul cu dispozitivul, atunci este bine să testezi cu setările tale. Sony HT-SF150 are o intrare ARC HDMI, care îți permite să trimiți semnale de control de la alte dispozitive care au funcția ARC.
De exemplu, un televizor Sony cu ieșire ARC HDMI va permite controlul volumului folosind telecomanda televizorului. Deci, nu va trebui să cauți sau să folosești telecomanda soundbar-ului.
După ce ai încercat intrările HDMI, Optic și Bluetooth, merită să încerci să redai muzică prin portul USB. Din nou, această intrare este situată oarecum ciudat, pe spate. Cu toate acestea, dacă playerul tău multimedia nu are Bluetooth, atunci utilizarea portului USB este ideală.
Performanță
Sony HT-SF150 este mult superior difuzoarelor TV standard. Acesta are un sunet bogat, cu un bass energic. Diferența este evidentă, de la primul sunet.
Modurile de bază sunt ideale pentru vizionarea televizorului sau pentru ascultarea muzicii. Așadar, HT-SF150 excelează în modul Virtual Surround. Deși e o prostie să spui că înlocuiește funcționalitatea surround 5.1, are un sunet apropiat. Filmele au o adâncime suplimentară, pe care înainte nu o puteai distinge.
Unii utilizatori ar putea fi descurajați de lipsa unei mufe mini-jack AUX, în special dacă televizorul lor nu are o ieșire optică. Desigur, mai ai mufa HDMI, indiferent dacă televizorul tău este compatibil ARC sau nu.
Pe lângă faptul că avem o intrare AUX în lateral, ne-ar fi plăcut și un port USB pe lateral. Când este montat pe perete, conectarea sau schimbarea cablurilor devine dificilă, așa că folosirea USB-ului nu e cea mai bună soluție.
Sony este bine cunoscut pentru designul emblematic al telecomenzii, iar în acest caz nu se dezminte. Totuși, există mai multe opțiuni pe telecomandă decât ai avea nevoie, așa că este probabil să o ții într-un dulap și să utilizezi comenzile de pe aparat.
Indiferent de modul în care utilizezi Sony HT-SF150, acesta se oprește după 20 de minute de inactivitate, pentru a economisi energia.
Concluzia noastră
Soundbar-ul single Sony HT-SF150 arată că Sony este încă în fruntea electronicelor de consum.
În general, este o alternativă fantastică la difuzoarele TV. Cu toate acestea, există câteva probleme. Cablurile nu sunt tocmai în regulă, deoarece nu are inclus un cablu HDMI, iar alte cabluri sunt cam scurte (asta în cazul meu, posibil ca pentru tine să fie totul ok dacă ai un aranjament mai bun în casă).
O altă problemă este montarea. În primul rând, trebuie să cumperi tu șuruburile (și diblurile), ceea ce nu este chiar ideal. Problema mai mare este aceea că, odată montat pe perete, este dificilă utilizarea porturilor din spatele barei.
Deși acest lucru nu este chiar o problemă importantă, dacă dorești să utilizezi portul USB, atunci este posibil să te deranjeze. De asemenea, întrucât alimentarea și porturile de intrare sunt amplasate în locuri diferite, nu prea poți să ții cablurile în ordine.
Singura noastră solicitare legate de porturile de intrare este că am dori să existe un mini-jack AUX, deoarece acest lucru permite o conectivitate cu mai multe aparate. Acestea fiind spuse, având HDMI ARC este foarte bine, iar aceasta face foarte simplă integrarea lui HT-SF150 în ansamblul tău actual.
Chiar dacă telecomanda este foarte utilă, o telecomandă mai subțire ar fi mai bună, dar părerea asta e subiectivă și fiecare are alte gusturi.
Dacă îl cumperi pentru a îmbunătăți calitatea sunetului televizorului tău, nu vei fi dezamăgit. Modurile de bază sună foarte bine. Și sistemul surround virtual, deși nu va înlocui niciodată o configurare 5.1 de sunet surround, este un mare pas înainte, față de boxele TV obișnuite.
Verifică preț Soundbar Sony HT-SF150 aici!
Citește și: Review soundbar Samsung HW-N450