Dacă mutați frecvent fișiere mari între computere și doriți un dispozitiv rapid și mic cu care să o faceți, ar trebui să vă cumpărați un SSD portabil.
După ce am studiat 17 SSD-uri portabile și am testat cele mai promițătoare cinci modele de pe piață, am constatat că SamsungT5 de 500 GB este cea mai bună variantă.
Este rapid, compact, la un preț competitiv și de încredere, iar cel testat a funcționat bine în ultimii doi ani.
Samsung T5 Portable SSD (500 GB) – Cel mai bun SSD portabil
Samsung T5 Portable SSD este cel mai echilibrat SSD din privința fiabilității, vitezei și dimensiunilor și având cam același preț cu concurența sa.
SSD-ul portabil Samsung T5 de 500 GB are un cost pentru fiecare gigabyte cât au și alte SSD-uri externe. De asemenea, este foarte ușor și compact, așa că îl poți arunca cu ușurință în geantă (sau chiar să-l iei în buzunar) atunci când trebuie să pleci undeva.
T5 are un port USB 3.1 Gen 2 Type-C care acceptă viteze de transfer USB de până la 10 Gbps și, spre deosebire de alte SSD-uri portabile pe care le-am testat, include cabluri pentru conectarea atât la dispozitivele noi, cât și la cele vechi, precum și criptare hardware AES 256-bit pentru a vă proteja datele sensibile.
T5 are un software plăcut de navigat, cu un aspect curat; alte SSD-uri portabile pe care le-am testat nu includeau software sau software-ul lor era complicat și mai puțin intuitiv. Cu T5, este extrem de ușor să vă configurați criptarea sau să verificați dacă există actualizări pentru soft.
În plus, are un indicator care se aprinde atunci când este conectat și clipește în timp ce se transferă în mod activ date (un avantaj minor, dar unul care îți ușurează viața) și este livrat cu o garanție de trei ani.
Verifică preț Samsung T5 Portable SSD (500 GB) aici!
Samsung T5 Portable SSD (1 TB) – Mai mult spațiu de stocare pentru mai mulți bani
Versiunea de 1 TB a alegerii noastre preferate oferă de două ori mai mult spațiu pentru aproximativ de două ori prețul.
Dacă doriți mai mult spațiu de stocare și sunteți dispus să îl plătiți, vă recomandăm SSD-ul portabil Samsung T5 de 1 TB . Având în vedere că unitățile cu capacitate mai mare furnizează deseori performanțe ușor îmbunătățite, ne așteptăm ca versiunea de 1 TB să fie puțin mai rapidă decât modelul de 500 GB, deși nu am reușit să îl testăm.
Altfel este identic cu modelul de 500 GB ca dimensiune și caracteristici și are aproximativ același preț per gigabyte ca versiunea de 500 GB.
Verifică preț Samsung T5 Portable SSD (1 TB) aici!
Western Digital My Passport SSD (512 GB) – O variantă mai portabilă, dar puțin mai lentă
Western Digital My Passport SSD este aproape la fel de rapid, de încredere și de compact ca Samsung T5 și costă cam la fel. Dar software-ul său este mai puțin plăcut și îi lipsește un indicator luminos, care la Samsung T5 există.
Dacă Samsung T5 nu este pe stoc sau dacă T5 este semnificativ mai scump în magazinul preferat, vă recomandăm SSD Western Digital My Passport de 512 GB.
La fel ca T5, SSD My Passport suportă viteze de transfer USB 3.1 Gen 2, iar în testarea noastră a fost cu aproximativ 10 MB/s mai lent decât Samsung T5, o diferență aproape imperceptibilă.
SSD-ul My Passport este mai lung, mai subțire și puțin mai ușor decât Samsung, dar ambele sunt destul de compacte și sunt mai mici decât tot ce am testat noi cu performanțe comparabile.
Are un port USB-C și vine cu un cablu USB-C – USB-C, precum și un mic adaptor USB-C – USB-A, în comparație cu Samsung T5 care vine doar cu cablul USB-C – USB-A.
La fel ca Samsung – și spre deosebire de concurență sa, SSD-ul My Passport are criptare hardware AES de 256 biți pentru a vă proteja informațiile. Și vine cu o garanție de trei ani. Însă unii recenzori de pe Amazon au constatat că software-ul său este enervant de folosit și că îi lipsește indicatorul luminos.
Verifică preț Western Digital My Passport SSD (512 GB) aici!
Pentru cine sunt făcute
Hard disk-urile portabile sunt excelente pentru călătorii și pentru persoanele care transferă frecvent cantități mari de date între computere.
Dacă aveți nevoie de hard doar pentru a face copii de rezervă a datelor și nu vă îngrijorează faptul că nu aveți cele mai rapide viteze de transfer, un hard disk normal portabil este mai puțin costisitor, deși este și lent, mai voluminos, mai puțin durabil și potențial mai puțin sigur.
SSD-urile portabile sunt între 3,5 și 6,2 ori mai rapide decât hard disk-urile portabile sau unitățile externe pentru desktop. De asemenea, sunt mai sigure, mai compacte și mai fiabile și rulează la temperaturi mai scăzute pentru un consum mai mic. Cu toate acestea, toate aceste avantaje vin cu un dezavantaj mare: prețul.
Deși prețurile au scăzut în ultimul an, un SSD portabil de 500 GB încă mai costă aproximativ 500 RON. Pentru aceiași bani, puteți obține un hard disk de 4 TB sau un hard disk normal extern.
Dacă doriți un SSD portabil cu un astfel de spațiu pe el, ar trebui să plătiți de opt ori mai mult decât prețul unui hard disk sau al unui hard disk extern – iar alegerile noastre pentru teste nu prea sunt disponibile având această capacitate.
Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului lucrând de la același birou sau ai nevoie de mai mult de 4 TB de stocare, ar fi mai bine sa va cumpărați un hard disk extern normal.
Deși puteți să vă construiți propriul SSD portabil achiziționând un SSD și o carcasă pentru acesta, nu îl recomandăm decât dacă aveți deja un SSD de rezervă pe care doriți să-l utilizați.
Nu vă va economisi bani în comparație cu Samsung T5 și va necesita mai mult timp și energie pentru configurare. În plus, îi lipsește software-ul de criptare ușor de utilizat de la Samsung T5.
Cum am ales și am testat
Aceste lucruri ar trebui să le cauți la un SSD portabil:
Fiabilitatea: Un SSD portabil trebuie să vă păstreze datele în siguranță.
Rezistența: Deoarece SSD-urile portabile nu au părți mobile, acestea sunt mai puțin sensibile decât unitățile mecanice la o defecțiune atunci când sunt scăpate, aruncate sau supuse unor modificări de temperatură sau vibrații.
Un SSD portabil ar trebui, de asemenea, să fie construit rezistent și să nu se existe goluri în carcasă pentru a permite mișcarea SSD-ului. Producători precum Samsung, SanDisk și Western Digital controlează fiecare aspect al dezvoltării SSD-urilor prin crearea propriilor lor controlere SSD, firmware și NAND. Acest lucru înseamnă că își pot proiecta SSD-urile portabile pentru a funcționa în mod fiabil din start.
Anduranța: Stickurile de memorie au un număr limitat de scrieri înainte de a se strica. Va trebui să scrieți sute de terabyți de date pentru a ajunge să stricați unitatea, dar foarte puțini oameni vor ajunge vreodată la această limită. Însă rezistența ridicată este un bonus, mai ales dacă folosiți unitatea destul de intens, cum ar fi pentru editări video 4K.
Producătorii de SSD nu fac publice rapoartele de durabilitate pentru unități externe (doar pentru cele interne), chiar dacă noi ne-am dori asta. Noi însă vom urmări recenziile clienților privind testele de fiabilitate si vă vom ține la curent cu informații noi despre produsele pe care le recomandăm.
Viteza: Viteza este motivul pentru care cheltuiți mult mai mult pentru un SSD portabil, așa că am testat atât viteze secvențiale cât și aleatoare. Deși viteza secvențială rapidă este importantă pentru transferul și copierea de rezervă a unor blocuri mari de date pe unitatea dvs., vitezele aleatorii rapide sunt esențiale dacă trebuie să rulați programe sau jocuri direct de pe SSD-ul portabil.
(Acest lucru nu este ideal; unitatea dvs. SSD internă va fi mai rapidă și nu va fi susceptibilă la coruperea datelor dacă un cablu va ieși din unitate brusc în timpul funcționării.)
Tipul conexiunii: Am analizat atât modelele USB-A, cât și cele USB-C în această recenzie. Aceasta indică forma conectorului fizic, dar nu neapărat viteza de transfer de date sau viteza de livrare a puterii. Porturile USB-C pot suporta transferuri de date de oriunde de la 480 Mbps (USB 2.0) la 40 Gbps (Thunderbolt 3).
În această recenzie, am luat în calcul doar SSD-uri externe care suportă USB 3.1 Gen 1 sau mai rapid (cunoscut și sub denumirea de USB 3.0 sau USB 3.2 Gen 1).
USB 3.1 Gen 1 poate transfera teoretic datele cu o viteză maximă de 625 MB/s (5 Gbps), USB 3.1 Gen 2 este de două ori mai rapid, cu o viteză teoretică maximă de 1.250 MB/s (10 Gbps) și USB 3.2 2×2 este de patru ori mai rapid, la 2.500 MB/s (20 Gbps).
Thunderbolt 3 are o viteză teoretică maximă de 5.000 MB/s (40 Gbps).
Preț: SSD-urile portabile mai scumpe pot oferi viteze mai rapide, dar nu ar trebui să plătiți în plus doar pentru a obține o viteză suplimentară sau alte funcții pe care nu le observați.
De exemplu, Samsung susține că X5 Portable SSD are viteze de citire și scriere de 2.800 MB/s, respectiv 2.100 MB/s – de cinci ori mai rapid decât Samsung T5. Dar pentru majoritatea oamenilor, nu este necesar să plătiți aproximativ de trei ori mai mult.
Capacitate: Un SSD cu o capacitate de aproximativ 500 GB și un preț de 3-400 RON în prezent reprezintă cel mai bun mix de accesibilitate, spațiu și viteză. SSD-urile cu capacități de 1 TB și 2 TB tind să fie la fel de eficiente din punct de vedere al costurilor, dar, deși vei plăti același preț per GB vei scoate din buzunar o sumă mai mare pentru achiziționarea lor din cauza spațiului de stocare mai mare.
Pe de altă parte, versiunile de 250 GB sunt prea mici pentru majoritatea utilizatorilor; sunt mai puțin disponibile și de obicei sunt costă mai mult per gigabyte.
Mărime și greutate: Un SSD portabil ar trebui să fie ușor și compact – multe au dimensiunea aproximativă a unui pachet de notițe adezive sau chiar mai mici.
Criptare: SSD-urile portabile care acceptă Standardul avansat de criptare (AES), dezvoltat de Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST), vă pot proteja în mod mai sigur informațiile personale.
Unitățile externe SSD cu AES nu necesită software pentru configurarea acestuia, deși ar trebui să includă un software de protecție prin parolă pentru a permite criptarea să vă păstreze datele în siguranță de accesul neautorizat, chiar dacă unitatea este eliminată din carcasa sa.
Nu toate SSD-urile portabile oferă această caracteristică și noi am acordat prioritate unităților care oferă acest lucru.
Software-ul: Software-ul de rezervă este un plus la un SSD portabil, dar nu este esențial. Dacă doriți, puteți găsi online o mulțime de alternative de servicii de rezervă.
Indicator luminos: Unele unități au un indicator LED care se va aprinde atunci când unitatea este conectată la dispozitivul dvs. și, deși nu este o cerință foarte importantă, am considerat că este foarte util atunci când folosești unitatea externă.
Garanție și servicii pentru clienți: Garanțiile de trei ani sunt standard printre unitățile portabile SSD, însă am găsit și câteva variante cu garanții mai puțin avantajoase. Un suport puternic pentru clienți este destul de avantajos atunci când ceva nu merge bine cu unitatea ta.
Am investigat cele mai populare unități portabile SSD de pe piață și am căutat pe site-urile unor producători cunoscuți de SSD-uri externe, precum Samsung, SanDisk, Western Digital și LaCie pentru testul nostru. Am venit cu cinci finaliști: Samsung T5 Portable SSD, Western Digital My Passport SSD, SanDisk Extreme Portable External SSD, Seagate Fast SSD și Adata SE730H Portable External SSD.
Cum am ales și am testat
Am folosit CrystalDiskMark, Anvil Storage Utilities și Benchmark Disk ATTO pentru a testa viteza secvențială și aleatoare a fiecărei unități. (Folosim rezultatele din CrystalDiskMark ca puncte de comparație, dar testele Anvil și ATTO care sunt mai detaliate au fost în concordanță cu aceste date.)
Am efectuat toate testele noastre pe un laptop Lenovo Yoga C930. Unitatea sa SSD PCIe și portul Thunderbolt 3 au fost destul de rapide pentru a evita blocarea unităților testate.
De asemenea, am explorat software-ul inclus al fiecărei unități, dacă există, și am verificat calitatea de construire pentru a ne asigura că nu există defecte evidente.
Alegerea noastră: Samsung T5 Portable SSD (500 GB)
SSD-ul portabil Samsung T5 de 500 GB este cea mai bună unitate portabilă pentru majoritatea utilizatorilor, deoarece este fiabil, rapid și la un preț rezonabil și este mai compact decât majoritatea SSD-urilor portabile testate.
La aproximativ 1 RON per gigabyte de stocare, costă aproximativ la fel ca majoritatea SSD-urilor portabile, multe dintre ele fiind mai lente și fizic mai mari, dar cu toate acestea întrecerea a fost strânsă.
T5 are un singur port USB-C care acceptă viteze de transfer de până la 10 Gbps și include atât un cablu USB-C- la -USB-C, cât și un cablu USB-C – la – USB-A, ceea ce face T5 mai ușor de utilizat decât SSD-urile portabile care oferă adaptoare în loc de cabluri.
De asemenea, vine cu software-ul cel mai ușor de utilizat al driverelor testate de noi și cu criptarea hardware AES de 256 biți pentru a vă proteja datele. În plus, are un indicator luminos la îndemână – deci știi când transferă datele – și o garanție de trei ani.
Folosind un port Thunderbolt 3, Samsung T5 ne-a oferit viteze de citire și scriere secvențiale de 547,3 MB/s, respectiv 491,3 MB/s. Deoarece Thunderbolt 3 are o capacitate de până la 40 Gbps, permite unităților care acceptă USB 3.x Gen 2 (10 Gbps), cum ar fi T5, să ruleze la viteza maximă.
Fiecare unitate pe care am testat-o a fost mai rapidă când a fost conectată la un port Thunderbolt decât la un port de 5 Gbps (denumit diferit USB 3.0, 3.1 Gen 2 și 3.2 Gen 2).
În cazul T5, viteza de citire și scriere a acestuia când este conectat la un port Thunderbolt 3 a fost cu 24% și respectiv cu 12% mai rapid decât atunci când a fost conectat la un port USB 3.0. Vitezele secvențiale USB 3.0 ale T5 de 441,4 MB/s și 438,9 MB/s erau aproape identice cu cele ale oricărui alt SSD portabil testat.
Când a fost conectat la un port Thunderbolt 3, Samsung T5 a avut viteze de citire și scriere aleatorii de aproximativ 20,8 MB/s, respectiv 39,9 MB/s; fiecare unitate pe care am testat-o având viteze similare.
Din 2017 și până în prezent prețul pentru SSD-uri a scăzut cu mai mult de jumătate, devenind astfel mai accesibile pentru toata lumea.
La 74mm lungime, 57,3mm lățime și 10,5 grosime, Samsung T5 Portable SSD este unul dintre cele mai mici SSD externe pe care le-am găsit. Acesta cântărește doar 51 grame – în ciuda unei carcase din aluminiu care se simte solidă și robustă – ceea ce îl face ușor de aruncat în rucsac (sau în buzunar) atunci când trebuie să pleci undeva.
Cu toate acestea, diferențele de dimensiune și greutate între unitățile portabile SSD pe care le-am testat nu au fost semnificative. Cea mai grea unitate pe care am testat-o a fost de 82 grame, cu doar 31 grame mai mult decât Samsung T5, astfel încât majoritatea utilizatorilor nu vor observa simți diferența de greutate.
Samsung T5 include drivere SSD pentru MacOS, Windows și Android. După ce ați instalat software-ul, puteți adăuga (sau elimina) o parolă pentru a activa sau dezactiva criptarea hardware AES de 256 biți a unității, care protejează informațiile dvs. sensibile de accesul neautorizat. Îl puteți utiliza, de asemenea, pentru a verifica actualizări software și firmware.
Nu există prea multe lucruri de spus aici, doar că este ușor de utilizat și plăcut la privit, spre deosebire de unele software-uri demodate și încărcate cu informații inutile, care au venit cu celelalte SSD-uri portabile pe care le-am testat, precum software-ul SecureAccess de la SanDisk. (Și este mult mai bine decât să lucrați cu SSD-uri portabile care nu oferă software deloc, cum ar fi Adata SE730H.)
Samsung T5 are un indicator LED util pe partea sa, care se aprinde atunci când unitatea este conectată și clipește când transferă date. Samsung include o garanție de trei ani, care este standard pentru majoritatea unităților SSD.
Note de testare pe termen lung
Radu, colegul nostru de la Tehnic, a folosit Samsung T5 de aproximativ un an și îl numește „cel mai bun prieten” al lui.
Și-a salvat pe SSD-ul portabil datele de pe câteva din nenumăratele sale stick-uri USB pe care le ținea pe un inel mare și cu care umbla prin firma instalând diverse lucruri pentru calculatoarele noastre, lăudând la fiecare intervenție cablul inclus, viteza și dimensiunile T5-ului.
„Mi-a plăcut că are un cablu USB-A – USB-C și nu un adaptor”, ne-a spus el. „Acesta din urmă este prea ușor de pierdut într-o geantă de laptop.” Ne-a mai spus și că indicatorul luminos este un bonus frumos.
Verifică preț Samsung T5 Portable SSD (500 GB) aici!
Mai mult spațiu de stocare: Samsung T5 Portable SSD (1 TB)
Dacă doriți mai mult spațiu de stocare și sunteți dispus să îl plătiți, vă recomandăm SSD-ul portabil Samsung T5 de 1 TB.
Având în vedere că unitățile cu capacitate mai mare furnizează deseori performanțe ușor îmbunătățite, ne așteptăm ca versiunea de 1 TB să fie puțin mai rapidă decât modelul de 500 GB, deși nu am reușit să îl testăm.
Altfel este identic cu modelul de 500 GB ca dimensiune și caracteristici și are aproximativ același preț per gigabyte.
Verifică preț Samsung T5 Portable SSD (1 TB) aici!
Competitorul de pe locul 2: Western Digital My Passport SSD (512 GB)
Dacă Samsung T5 nu este pe stoc sau dacă T5 este semnificativ mai scump în magazinul preferat, vă recomandăm SSD Western Digital My Passport de 512 GB. My Passport este cam la fel de rapid și costă cam la fel și, la fel ca T5, are un port USB-C și suportă USB 3.x Gen 2 (viteze de transfer de până la 10 Gbps).
Este mai lung, mai subțire și puțin mai ușor decât Samsung T5, dar nu credem că veți observa o diferență în utilizare. La fel ca T5, are funcții suplimentare, cum ar fi criptarea și software-ul, care îl fac o alegere mai bună decât concurența.
Cu toate acestea, îi lipsește indicatorul pe care îl are Samsung T5, iar software-ul nu este la fel de bun ca al acestuia.
SSD-ul My Passport are un port USB-C și este livrat cu un cablu USB-C-la-USB-C. De asemenea, include un mic adaptor USB-C-la-USB-A pentru sisteme mai vechi, care este ușor de introdus și de scos din sistem, dar suntem preocupați de faptul că ar putea fi ușor de pierdut.
SSD-ul My Passport de 512 GB costă aproximativ la fel cu Samsung T5. Modelul de 256 GB a fost la un momendat disponibil doar pe site-ul Western Digital și costă aproximativ 450 lei (aproape cât modelul de 512 GB). Modelul de 1 TB al Western Digital este mai ieftin pentru fiecare gigabyte decât modelul de 512 GB.
La 90mm lungime, 45mm lățime și 10mm grosime, Western Digital se alătură lui Samsung T5 ca una dintre cele mai compacte unități portabile SSD pe care le-am găsit. În comparație cu Samsung T5, SSD My Passport este mai lung cu 16mm și mai slab cu 0.5mm.
Acesta cântărește 40 grame – cu 11 grame mai ușor decât alegerea noastră de pe locul 1 – ceea ce o face una dintre cele mai ușoare unități SSD pe care le-am testat. Carcasa My Passport SSD se simte la fel de rezistentă ca cea de la Samsung T5, dar fundul său gri metalizat este un magnet de amprente.
SSD-ul My Passport include soft-ul Western Digital Discovery pentru Mac și Windows. Folosind Discovery, puteți accesa Western Digital Security, unde puteți seta și elimina parola pentru a activa criptarea hardware AES de 256 biți a unității.
Puteți alege, de asemenea, să faceți o copie de rezervă a unității dvs. portabile SSD prin intermediul programului Western Digital Discovery.
Deși software-ul este ușor de utilizat, are reclame pentru alte aplicații – cum ar fi Plex, Upthere Home și Acronis True Image – ceea ce îl face să se simtă agasant. (Puteți ascunde reclamele apăsând săgeata în jos din fila Available Apps, dar va trebui să faceți acest lucru de fiecare dată când deschideți aplicația.)
Citim în unele recenzii ale clienților Amazon că software-ul WD este enervant și că trimite notificări laptopului în fiecare oră pentru a verifica actualizările. Noi însă nu am avut această experiență.
SSD-ul My Passport nu are un indicator luminos precum Samsung T5, dar are o garanție de trei ani.
Aceste SSD-uri portabile sunt la fel de rapide ca T5, dar toate au cel puțin un defect care le-a împiedicat să fie alegerea noastră pentru primul loc – cum ar fi lipsa de criptare, un preț mai mare sau o greutate mai mare.
Dar sunt în continuare opțiuni bune care pot satisface nevoile dvs. particulare, mai ales dacă se găsesc la ofertă. (Și toate au o garanție de trei ani.)
SSD-ul extern portabil SanDisk de 512 GB a fost la fel de rapid ca Samsung T5. Cu toate acestea, acesta nu oferă un indicator luminos, ceea ce ne-a lipsit.
Și deși SanDisk oferă software SecureAccess – care este singura modalitate de a permite criptarea hardware pe SSD-ul portabil – multor oameni nu le place să-l folosească (în special proprietarii de Mac).
Oferă și criptare mai slabă: Criptare pe 128 de biți față de Samsung T5 cu criptare de 256 biți.
Ca și SanDisk, Seagate Fast SSD de 500 GB a fost la fel de rapid ca Samsung T5 și are un indicator luminos. Seagate nu are criptare hardware însă. Acesta cântărește 82 grame (aproape de două ori mai mult decât T5), dar este încă extrem de ușor, așa că, deși creșterea în greutate este notabilă, nu credem că ar conta prea mult. Seagate oferă și un software de sincronizare a folderelor.
Verifică preț Western Digital My Passport SSD (512 GB) aici!
Competiția
SSD-ul portabil extern Adata SE730H a avut o performanță adecvată în testarea Thunderbolt 3, dar viteza de scriere a acesteia a fost mai mică. În comparație cu Samsung T5, SE730H a furnizat viteze de citire secvențiale de 545,5 MB/s și viteze de scriere secvențiale mai lente, 474 MB/s.
Deși vitezele sale de citire erau cam la fel de rapide ca Samsung T5, acestea au scăzut cu aproape 20 MB/s în urma T5-ului în ceea ce privește viteza de scriere. În plus, Adata nu oferă criptare sau software suplimentar și costă la fel ca Samsung T5.
SSD-ul Western Digital Passport Go de 500 GB este lent în mod îngrozitor: Cu viteze secvențiale de 300,3 MB/s și viteze secvențiale de citire de 114,8 MB/s, a fost mai mult decât de două ori mai lent decât alegerea noastră de pe primul loc, iar cu viteza sa de citire și scriere aleatorie de 5,8 MB/s și 3 MB/s, a fost cel puțin patru ori mai lent.
De asemenea, este cu aproximativ 25mm mai lung și cu 8mm mai larg, îi lipsește criptarea și un indicator luminos.
De asemenea, am respins câteva modele fără să le testăm
SSD-ul portabil LaCie de 500 GB și Mobile par SSD-uri portabile decente, dar costă mult mai mult decât alegerile noastre din top, sunt cu 2.5 centimetri mai lungi și mai late pe ambele părți și au mai mult decât dublul greutății.
SSD-ul portabil de SanDisk Extreme 510 de 480 GB și SSD-ul portabil Adata SD600 de 480 GB, costă cam cât alegerile noastre din top, și au doar USB 3.0 (aka 3.1 Gen 1, aka 3.2 Gen 2).
Adata XPG SD700X și PNY Elite costă fiecare la fel ca alegerile noastre, dar oferă viteze mai scăzute de citire și scriere și nu oferă criptare hardware. Oyen Digital’s Shadow Mini External SSD are aproximativ același preț cu alegerile noastre, dar nu oferă criptare hardware. De asemenea, este un pic mai mare.
Transcend ESD220C costă cam la fel ca alegerile noastre din top, dar are recenzii îngrozitoare care menționează viteze de transfer lente și lipsa de software de securitate.
VectoTech’s Rapid Portable SSD este accesibil, dar oferă viteze mai mici decât alegerile noastre și are în jur de 3 centimetri mai mare lungimea și lățimea.
G-Drive G-Drive Slim este destul de scump – mai mult decât dublul costului alegerii noastre de pe locul 1 – în plus este cu aproximativ 8 centimetri mai lung și mai lat, de patru ori mai gros și cu câteva zeci de grame mai greu decât alegerile noastre.
SSD-ul Dell Portable Thunderbolt 3 costă de aproximativ trei ori și jumătate mai mult decât alegerile noastre pentru aceeași capacitate și este mult mai rapid decât au nevoie majoritatea utilizatorilor. Ca și Dell, SanDisk Extreme 900 este prea scump și este mai rapid decât am avea nevoie.
LaCie’s Rugged Thunderbolt, Glyph’s Atom, Adata ASC660H, MyDigitalSSD BP5, Transcend’s StoreJet 500 și G-Technology G-Drive ev RaW SSD și Atomos Master Caddy 4K costă mult mai mult decât alegerile noastre. (Și nici măcar nu oferă viteze impresionante pe care le revendică SanDisk Extreme 900.) SSD-ul portabil Samsung X5, SSD-ul portabil SanDisk Extreme 900 și SSD-ul Western Digital My Passport wireless din această categorie, de asemenea, costă cu câteva sute de lei mai mult.
Mențiuni
USB-ul a evoluat în trecut în cadrul branding-ului său original (PDF), iar USB 3.1 Gen 1, care era de exemplu USB 3.0, va fi numit în curând USB 3.2 Gen 1; iar USB 3.1 Gen 2 va deveni USB 3.2 Gen 2. Iar noua opțiune cea mai rapidă este USB 3.2 Gen 2×2, deoarece este de două ori mai rapid decât USB 3.2 Gen 2. Acest redenumiri sunt însă complicate și inutile în opinia noastră dar va fi important să le știm în viitor.