Review Apple iPad 9.7 (2018)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Tableta Apple iPad 9.7 (2018) vazuta din fata si din spate.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Apple IPad 9.7 este o tabletă excelentă pentru cei care doresc doar asta: o tabletă. Nu are puterea și performanța gamei iPad Pro, dar faptul că e compatibilă cu Apple Pencil și are chipset-ul A10, o fac destul de apropiată și sigur are un preț mult mai mic.

M-a iritat faptul că trebuie să cumperi separat creionul pentru a debloca o caracteristică cheie; în ceea ce privește designul, constatăm că folosesc ceva destul de învechit… dar, având în vedere prețul, este greu să-i critici prea mult, iar aceasta este, totuși, una dintre cele mai bune tablete de pe piață.

Pro

 • Mai accesibil
 • Calitate bună a ecranului
 • Puterea, având în vedere prețul

Contra

 • Creionul Apple – cost suplimentar
 • Design neschimbat

Noul iPad 9.7 din 2018 este conceput pentru a realiza un singur lucru: oferă cele mai bune funcții de pe tabletele Apple, la un preț mai accesibil.

Reține că am scris mai accesibil, mai degrabă decât ieftin – pentru că prețul este, în continuare, mai mare decât cel al multor tablete concurente – dar noile upgrade-uri aduc multe plusuri pentru iPad, reducând diferența dintre o tabletă „standard” și iPad-ul Pro, care este mai impresionant.

Asistența pentru Apple Pencil adaugă o altă dimensiune tabletei, permițând o nouă metodă de interacțiune și aducând cu ea o mulțime de aplicații noi cu care să interacționeze, iar chipsetul modernizat din interior – același care a alimentat iPhone 7 – oferă mai multă putere decât cea de care majoritatea utilizatorilor au nevoie.

Pe scurt? Ai o tabletă extrem de capabilă, una cu mai multă putere și care oferă mai multe funcții, la un  preț destul de rezonabil.

S-ar putea să consideri că aceasta este un iPad pentru „studenți”, întrucât Apple a dorit utilizarea noii tablete în sălile de clasă dar, în realitate, majoritatea persoanelor care o cumpără vor fi cele care vor s-o folosească mai degrabă în timpul navetei și în casă – și, după cum vei vedea, în aceste cazuri este destul de bună.

Cu toate că acest lucru poate părea impresionant, nu este totul, deoarece aceste caracteristici sunt combinate cu cea mai bună platformă pentru tablete de pe piață, iOS – există un motiv pentru care iPad-ul a rămas atât de mult în topul nostru al tabletelor.

Încă de la lansare, au apărut câteva noutăți cu privire la iPad-urile din 2018. Tabletele Apple au rulat, în mod tradițional, pe același iOS ca și iPhone-urile, însă Apple a anunțat că și-a făcut propriul sistem de operare complet nou, numit iPadOS .

IPad 9.7 (2018) nu mai este cel mai nou iPad, de tip accesibil, pe care îl oferă Apple. Compania a anunțat noul iPad 10.2 , care are un preț similar, dar specificații îmbunătățite, și un ecran mai mare și mai bun, în comparație cu tableta din recenzia de mai jos.

Sigur, este o completare nouă excelentă pentru o gamă de tablete anterioară, însă, ca urmare a noului iPad, acest iPad 9.7 (2018) va suporta, probabil, o reducere a prețurilor, deci ar putea fi, în continuare, dispozitivul pe care îl cauți – și cu iPadOS, va continua să se îmbunătățească. Citește în continuare, pentru a ști sigur.

Tableta Apple iPad 9.7 (2018).

Apple Pencil

Creionul Apple… este greu de spus dacă este sau nu un instrument cu adevărat inovator. Îl folosim de câțiva ani și am descoperit că este excelent pentru unele lucruri, dar inutil pentru altele.

De asemenea, să nu uităm că are un cost de 5-600 RON, ceea ce înseamnă că trebuie să plătești în plus aproximativ 33% din prețul noului iPad, față de costul de bază al tabletei, pentru a accesa noile funcționalități.

Este mai ieftin pentru cei din educație și există Logitech Crayon, disponibil în SUA pentru jumătate din preț (și mai puține funcționalități), dar merită să ții cont, dacă vrei să cumperi noul iPad.

Dacă ești în căutarea a ceva care să înlocuiască un bloc notes, nu am recomanda noul iPad – sau orice iPad pentru asta, întrucât este cu adevărat dificil să scrii citeț pe ele, datorită modului în care vârful creionului alunecă pe ecran.

Apple ar putea face display-ul mai mat și mai ridicat pentru a rezolva asta, dar acest lucru ar face ecranul mai greu de văzut, deci nu este o problemă ușor de rezolvat.

Aplicația Notepad este bună și-ți permite să scrii și să schițezi, iar acum Suite iWork de la Apple permite colaborarea și adăuga documente pe interfață (i-a luat mult prea mult timp lui Apple să activeze această funcție, Microsoft adăugând funcționalitatea, în mod inexplicabil, mai întâi pentru aplicațiile iPad).

Aceasta ar fi o caracteristică minunată dacă, așa cum am spus, ar fi ușor să scrii pe ea; dar notițele sunt greu de scris, necesită eforturi de concentrare semnificative… iar majoritatea cunoscuților noștri sunt pe Google Docs, astfel încât partajarea unui document din aplicație a fost inutilă.

Într-o clasă va fi mai util, dacă profesorul și studenții sunt toți pe aceeași platformă… atâta timp cât profesorul scrie foarte caligrafic și are răbdarea necesară pentru a scrie puțin mai încet.

Dacă doar subliniezi secțiuni sau arătați spre cuvinte, degetul este la fel de bun – așa că poate vrei să verifici dacă ai, cu adevărat, nevoie de creion, înainte de a-l cumpăra.

Cu toate acestea, în cazul în care stylus-ul devine cu adevărat indispensabil este atunci când vrei să desenezi – există câteva aplicații bune pentru Apple Pencil, care îți permit să colorezi, să schimbi umbrele unei fotografii sau să modifici mai mult unele fotografii/video.

Ne-am distrat de minune colorând și schițând, în timpul recenziei noastre și, chiar dacă ești lipsit de orice fel de talent, poți realiza multe lucruri.

Presiunea pe mai multe niveluri a creionului este utilă aici și, dacă ai talent artistic, atunci vei beneficia de multe, multe feluri de pensule, stilou și alte instrumente de desen, cu care poți lucra.

Reține că, de cele mai multe ori, vei încărca creionul conectându-l în partea de jos a iPad-ului… ceea ce nu arată foarte bine.

A10 Fusion chip

 • Putere impresionantă
 • 2 GB RAM

Cu toții ne așteptam ca Apple să aibă același chipset A9 „suficient de bun” de pe iPad-ul din 2017 și să scadă prețul, dar l-a crescu și a instalat cipul A10 Fusion, care a alimentat iPhone 7 și 7 Plus și care este aproape de cipul A10X, folosit la noua gamă iPad Pro.

Acest cip este combinat cu 2 GB RAM, deci există mai mult decât suficientă putere pentru aproape orice activitate pe care majoritatea utilizatorilor vor dori să o facă cu noul iPad și, cu siguranță este suficient pentru e-mail, navigare web sau vizionare video.

Am observat o oarecare încetinire, în cazul aplicațiilor mai complexe, de exemplu la procesarea și deschiderea mai multor fotografii, dar niciodată nu a trebuit să așteptăm prea mult, iar timpul de redare a fost impresionant.

Acestea fiind spuse, dacă vei avea o muncă mult mai solicitantă, atunci poți alege iPad Pro 10.5 de la Apple, cu o putere suplimentară a procesorului și RAM dublu.

În testele noastre, noul iPad (2018) a avut un scor de referință similar cu cel al lui iPad Pro 10.5 care este mult mai puternic, așadar dacă nu vei folosi intensiv cel mai ieftin iPad, atunci nu există niciun motiv să cheltui bani în plus.

S-ar putea să pară greu de înțeles de ce Apple a pus aici un plus de putere, dar utilizatorii vor utiliza iPad-urile lor mult timp (mult mai mult decât un iPhone) și, având mai multă putere, înseamnă că vor continua să-l utilizeze fără probleme și se va actualiza, mai mult timp.

Este puțin probabil să folosești cea mai mare parte a puterii din noul iPad, ca să fiu sincer, dar asta înseamnă și faptul că va funcționa extrem de bine, iar aplicațiile se vor deschide și închide cu ușurință… și probabil îl vei utiliza mai mult timp, așa că nu va trebui să upgradezi, în viitorul apropiat.

Tableta Apple iPad 9.7 (2018).

Design

 • Design standard pentru iPad
 • Încă foarte bine făcut

Dacă te întrebi cum arată noul iPad (și presupunând că nu ai reușit cumva să vezi toate fotografiile pe care le-am urcat pe site), este exact ca orice alt iPad pe care l-ai văzut până acum.

Spatele din metal, butoanele bine prelucrate, butonul de pornire de la baza tabletei având integrare TouchID… totul este corect și la locul lui. Ecranul este înconjurat de o ramă neagră destul de mare, care nu distrage prea mult atenția și dă loc degetelor să poată să stea, atunci când folosești dispozitivul.

Din păcate, întrucât este din metal, îți recomandăm să cumperi o husă, sau cel puțin o copertă, ceea ce îți permite să o ții vertical, deoarece noul iPad este foarte util atunci când este folosit ca ecran pentru vizionarea filmelor sau verificarea rețetelor.

Spunem „cu tristețe” pur și simplu pentru că este foarte frumos să ții noul iPad și să te uiți la el „gol”, ca din fabrică. Grosimea lui de 7,5 mm este, de fapt, cu 1,1 mm mai mare decât cea a iPad Air 2, care a apărut acum câțiva ani dar, de atunci, Apple a îmbunătățit neîncetat viteza și performanța tabletelor.

Așadar, dacă ai avut o tabletă mai veche, este posibil să nu observi o diferență în privința formei, dar te vei bucura de performanța superioară oferită de noul model.

Cele două difuzoare din partea de jos se pot orienta în jos sau în lateral, în funcție de orientarea dorită, însă nu sunt în toate cele patru colțuri, ca la gama iPad Pro. Dacă nu ai folosit niciodată una dintre tabletele Apple de ultimă oră, acest lucru nu este prea important – dar, în schimb, este o oarecare dezamăgire.

Acestea fiind spuse, iPad Pro costă aproape de două ori mai mult decât noul iPad, deci probabil că nu te va deranja atât de mult, având în vedere economia atât de importantă.

Ecran

 • Nu cel mai bun realizat de Apple
 • Bun, pentru prețul solicitat

Ecranul de pe noul iPad este luminos, lizibil în majoritatea situațiilor și poate fi utilizat în aproape orice loc. Rezoluția de 1536 x 2048 pixeli, care aduce o densitate de pixeli de 264ppi, nu s-a schimbat de ceva timp, dar aceasta nu este o problemă – nu este necesar să ai în vedere multitudinea pixelilor pe un dispozitiv pe care urmează să-l folosești mai departe de ochi, față de distanța la care ții un telefon.

Ai putea argumenta că este păcat să nu vezi HDR-ul, care este acceptat pe tabletă, așa cum este pe iPad Pro – cei cu abonamente premium la serviciile de streaming de top beneficiază de această tehnologie – dar Apple încearcă să reducă costurile aici și este păcat că nu există și această facilitate.

Același raționament se aplică tehnologiei OLED – Samsung o utilizează la tabletele sale și este extraordinar de plăcut de privit. Afișajul Apple aici este bun, cu toate acestea, deși nu are aceeași imagine impresionantă ca la gama iPad Pro; totul arată, în continuare, viu și atractiv, cu culori bine reproduse.

De asemenea, este bine să observi reflecția mică a ecranului, ceea ce te ajută dacă vrei să vezi un film sau să folosești o aplicație, atunci când ai o lumină puternică în spatele tău.

În timp ce o lumină fluorescentă deasupra capului se va vedea destul de ușor pe geam, vei putea urmări acțiunea de pe ecran, datorită contrastului ridicat și luminozității. Din nou, nu este la fel de bun ca alte iPad-uri (inclusiv iPad Air 2, în mod ciudat), dar este în regulă, pentru prețul cerut.

De fapt, încercăm să vedem o diferență semnificativă între ecranul de calitate superioară al iPad Pro și cel al noul iPad, unul lângă altul… indiferent dacă asta se datorează îmbunătățirilor aduse de Apple sau lipsei unei diferențe evidente, ne îndoim că mulți vor fi observa că noul iPad are un ecran mai slab.

Ai dori să vezi un ecran care are o ramă mai mică în jurul ecranului? Desigur, și de aceea a fost creat iPad Pro 10.5… pentru a oferi un raport mai bun între ramă și ecran. Dar este greu de criticat afișajul folosit de noul iPad, mai ales că acum poate funcționa cu Apple Pencil.

Tableta Apple iPad 9.7 (2018).

Aplicații și educație

 • Multe aplicații pentru educație

Una dintre ideile principale pe care Apple o încearcă cu noul iPad este că ar fi util de folosit în sala de clasă. Acest lucru nu va conta pentru majoritatea oamenilor care doresc să cumpere noua tabletă, dar dacă îl consideri ca pe o achiziție pentru copilul tău, pentru utilizare fie acasă, fie la școală, atunci există câteva avantaje legate de noul dispozitiv.

Creionul și scrierea de notițe le-am descris deja, dar merită să ne amintim că noul iPad nu este livrat împreună cu o tastatură, așa că va trebui să cheltui bani în plus pe o tastatură Bluetooth sau să alegi varianta Logitech (dacă locuiești în SUA).

Potrivit Apple, există 200.000 de aplicații în App Store pentru educatori și studenți, iar profesorii beneficiază de acces la Schoolwork și iTunes U, pentru materialele de curs și capacitatea de a aloca teme și de a vedea progresul studenților.

Iată partea cheie a tacticii Apple în spațiul educațional, totuși: având în vedere că nu concurează la preț cu Google și Chromebook-urile sale, trebuie să îi convingă pe cei care cumpără hardware-ul pentru școli că funcțiile suplimentare pe care le poți face cu iPad-ul sunt mult mai interesante, decât doar să poți tasta cuvinte și să faci browsing pe net.

Ca să fim corecți, aplicațiile pe care le-am încercat au fost amuzante, dar și educative – aplicații precum Froggypedia, unde diseci o broască, practic, pentru a înțelege biologia, sunt lucruri extraordinare.

Ai, de asemenea, Swift Playgrounds care te ajută la programare, aplicații despre istorie care folosesc AR pentru a aduce la viață un eveniment antic și aplicații artistice care sunt create pentru elevii care încearcă să fie un pic mai creativi.

Factorul-cheie pentru Apple este să îi ajute pe profesori să înțeleagă ce pot face aceste aplicații, cum pot ajuta la planificarea lecțiilor și ce vor câștiga de fapt elevii, comparativ cu o abordare tradițională.

Există, de asemenea, pericolul că, dacă aplicațiile sunt prea distractive, atunci lecțiile mai rudimentare, fără iPad, vor părea plictisitoare, ceea ce îi va demobiliza pe copii.

Dar, revenind la subiect: noul iPad este un instrument excelent pentru educație, dacă trecem cu vederea prețul (deși acesta nu este ușor de trecut cu vederea).

Apple face o publicitate extraordinară pentru ecranul tactil, care este atât de intuitiv și de ușor de utilizat, încât este mult mai eficient decât o tastatură și un mouse – deși, gândind la viitorul pe care-l putem prevedea, copiii încă vor trebui să învețe să folosească aceste instrumente.

Apple a alocat suficientă putere și specificații de top, în noul iPad, pentru a-l face excelent din punct de vedere tehnic pentru studenți, 32 GB spațiu de stocare fiind probabil suficient pentru a stoca majoritatea aplicațiilor de care aceștia vor avea nevoie.

Trecerea aplicației iWork în regim de colaborare între useri și creionul ușor de folosit te va ajuta, la fel ca și faptul că poți instala ușor aplicațiile iMovie și GarageBand, având acces și la 200 GB spațiu de stocare online pentru studenți (dar nu și pentru alte categorii).

Suita de instrumente disponibile pe iPad este impresionantă, dar întrebarea este dacă educatorii pot fi convinși că strălucirea și frumusețea acestora merită acei bani în plus.

Tableta Apple iPad 9.7 (2018).

Cum e să o folosești?

 • iOS este încă cea mai bună platformă pentru tablete
 • Viteza tabletei, în general
 • Aplicațiile mai complicate pot fi încetinite

Două atuuri majore pe care iPad-ul le aduce consumatorilor sunt accesul la App Store, cea mai simplă platformă pentru obținerea aplicațiilor de calitate și iOS în sine (iar noul iPad este primul care vine cu iOS 11.3).

Nu tuturor le place faptul că interfața Apple este blocată și că este un pic simplistă dar, în general, este cea mai bună pentru o tabletă, deoarece acum împachetează mici funcții precum dock-ul pentru a stoca aplicațiile preferate, împărțirea ecranului, precum și viteza cu care rulează aplicațiile pe tabletă.

Nu este lipsit de metehnele sale, dar este extraordinar faptul că glisările în aproape orice direcție, de pe ecranul de pornire, vor genera un instrument sau informații utile, indiferent că acestea controlează luminozitatea ecranului, deschid cele mai noi știri sau îți permit să faci căutări pe „Pad”-ul.

Apple și-a îmbunătățit platforma, în ultimii ani, pentru a răspunde criticilor potrivit cărora sistemul lor de operare nu este suficient de complex, dar au făcut în așa fel încât fiecare opțiune să fie utilă și să adauge o experiență plăcută.

Există încă câteva aplicații în care lucrurile sunt ceva mai greu de făcut decât pe o tabletă Android sau Windows, totuși. De exemplu, aplicația Files (Fișiere), în sine, recent adăugată, îți permite să cauți anumite componente ale iPad-urilor și fișiere pe cloud, dar nu te lasă să faci orice tip de operațiuni.

Asta îi privește pe unii utilizatori ai celorlalte platforme, care cataloghează iPad-ul drept „jucărie pentru copii”, însă Apple a fost precaut și nu a permis utilizatorilor să intre și să se joace cu fișierele-cheie, care ar putea să încurce performanțele noului iPad, permițându-le în schimb să descarce aplicații specifice pentru a-și satisface nevoile și pentru a deschide fișierele respective, atunci când este nevoie într-un mediu adecvat.

Datorită combinației de cip rapid și RAM decent, nu am observat prea multe încetiniri la noul iPad, deși atunci când încercam să manipulez unele fotografii, am văzut un pic de lag și chiar închiderea unei aplicații, la un moment dat.

Am văzut acest lucru înainte și, de obicei, se rezolvă cu versiuni mai noi de aplicații sau software, dar merită să fii atent să salvezi des, atunci când ai de făcut task-uri mai dificile, la tabletă.

Tableta Apple iPad 9.7 (2018).

Baterie

 • Foarte bună durată de utilizare a bateriei
 • Echivalentă cu cea a celui mai scump iPad Pro

Nu avem o problemă cu durata de utilizare a bateriei, la o tabletă veche de câțiva ani, pur și simplu pentru că nu o folosești la fel de mult ca pe un telefon și, prin urmare, o poți încărca, cu ușurință, doar la 3-4 zile.

În testarea noastră generală, am constatat că noul iPad a avut o baterie la fel de bună ca iPad Pro 10.5, ceea ce este clar datorat componentelor mai puternice, dar și mai eficiente.

De exemplu, rularea testului Geekbench 4 de capacitate a bateriei pe iPad Pro 10.5 și noul iPad a produs un scor aproape identic – 2620 pentru noul iPad, comparativ cu 2690 pentru tableta mai puternică. Bateria a fost golită în aproximativ patru ore și jumătate pentru fiecare tabletă, cu funcționare la putere maximă (ecran luminos, task-uri dificile ș.a.m.d.).

De asemenea, am efectuat testul nostru video de 90 de minute pe noul iPad, unde un videoclip Full HD este rulat, în buclă, la luminozitate maximă pentru a vedea cât de multă baterie se pierde de la o încărcare completă. Noul iPad a scăzut la 77%, o pierdere de 23%, care este comparabilă cu tabletele Apple anterioare, cum ar fi iPad Pro 9.7, dar nu la fel de impresionant ca iPad Pro 10.5, care a pierdut doar 18%, în același test.

Durata presupusă a bateriei, de 10 ore, pentru navigarea pe web sau vizionarea videoclipurilor, pare să fie corectă, întrucât am constatat că aveam încă foarte multă putere în baterie chiar și după cinci ore de vizionare pe internet prin Wi-Fi.

Apple are nevoie ca noul iPad să dureze toată ziua dacă va fi folosit în școli și credem că acest lucru ar trebui să fie mai mult decât posibil. Poate să ai nevoie de o încărcare dacă, la fel ca noi, petreci aproximativ o oră realizând un videoclip în timelapse, ceea ce face ca iPad-ul să se încălzească puțin (fără să devină fierbinte), în timp ce procesorul începe să lucreze mai intens, iar bateria este golită mai repede.

Pentru cei care folosesc noul iPad ca un înlocuitor de laptop, probabil că vor dori să se orienteze către iPad Pro 10.5 dar, pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi vizionarea unui film în tren, această tabletă va avea o baterie mai mult decât suficientă.

Camere foto

 • Destul de bună pentru instantanee simple
 • Performanță scăzută, predictibilitate slabă

Este greu să evaluezi camera de pe un iPad, deoarece nu face atât de mult sens, la ora actuală. Cu toate acestea, camera de 8MP din partea din spate a noului iPad face poze excelente în lumină puternică, surprinzând suficiente detalii – doar atunci când lucrezi cu zoom, pierzi din detalii.

Este același senzor ca și pe precedentele două iPad-uri mai ieftine, așa că Apple nu a făcut prea mult pentru a îmbunătăți performanțele camerei, față de aparatele anterioare.

Există un număr impresionant de variante pentru a rezolva asta, ceea ce înseamnă că noul cip A10 pare o alegere inspirată a lui Apple, permițând captarea materialelor super-slow motion (deși nu are aceeași calitate ca Samsung Galaxy S9).

Poți crea scene panoramice, video cu timelapse și filme de mare rezoluție, în timp ce ecranul mai mare înseamnă că încadrarea instantaneului este mult mai ușoară, față de un telefon.

Modul timelapse este destul de bun, permițând firmelor și fanilor să creeze filme mici, care să explice totul vizual, de la un răsărit până la cantitatea de mașini care trec pe lângă o fereastră.

Funcția de lumină scăzută este slabă – deși ar trebui spus că este similară cu cea a lui iPhone X. Cu telefonul primești unul dintre cele mai bune snappers de pe piață, dar tableta nu are un senzor foarte rafinat.

Cu toate acestea, în scop AR, sau pentru filmarea unui videoclip și fotografierea pentru școală, senzorul de pe spatele noului iPad este absolut suficient.

Camera frontală de 1,2MP este, de asemenea, foarte bună, pentru că-ți permite să ai conversații video destul de clare, care nu sunt prea expuse, cu prietenii sau colegii de clasă, în funcție de ceea ce dorești să faci în acel moment.

Tableta Apple iPad 9.7 (2018) in cutie.

Concluzie

Este greu să decizi cum să punctezi această tabletă, pur și simplu pentru că Apple nu a schimbat aproape de loc designul de anul trecut. Pachetul este, în mare parte (în funcție de țara în care te afli) la același preț cu iPad-ul din 2017, iar singurele upgrade-uri sunt suportul Apple Pencil și chipset-ul mai rapid A10 Fusion.

Restul funcțiilor, cum ar fi sistemul de operare nou sau ecranul colorat, nu vor impresiona imediat, deoarece au fost văzute de mai multe ori înainte pe un iPad, dar ele sunt încă o parte crucială a experienței tabletei Apple, care place atât de multor oameni.

Dacă nu ești interesat de creionul Apple și de mai multă putere, ai putea lua un iPad de anul anterior, dar există destule stocuri la vânzare, în prezent, așa că nu vei economisi o sumă foarte mare, oricum.

Ne place suportul pentru Apple Pencil pe acest dispozitiv, deoarece transformă iPad-ul într-o carte pentru desen, destul de drăguță. Ne-am dori ca Pencil-ul să fie inclus cu iPad-ul, deoarece acesta ar fi un motiv bun pentru a reduce prețul acestui dispozitiv – acum, trebuie să cheltuiești suplimentar pentru a beneficia de una dintre caracteristicile cheie.

Cui îi este destinată?

Apple știe că tabletele sale nu se vor învechi și nu vor deveni inutilizabile prea curând și, ca atare, trebuie să creeze o tabletă pe care un utilizator de iPad Air sau mai vechi să dorească imediat să o testeze.

Proprietarii vechilor tablete vor găsi atractiv noul iPad, datorită ecranului îmbunătățit și puterii suplimentare și – dacă sunt dispuși să cumpere și un Apple Pencil – să aibă chiar și un caiet de schițe digitale, pentru ca să devină puțin mai creativi, din când în când.

Ar trebui s-o cumpăr?

Ei bine, asta depinde în totalitate de faptul că vrei un iPad nou sau, desigur, dacă ai nevoie de unul. Și, indiferent dacă ești dispus să plătești prețul de bază pe care îl cer – chiar dacă este rezonabil pentru un iPad, totuși discutăm de mulți bani.

Pare evident, dar va trebui să știi pentru ce vei vrea noul iPad, înainte de a putea decide dacă este ceea ce cauți sau nu.

Dacă nu ai mai avut niciodată un iPad sau îl cumperi pentru o rudă care și-a dorit întotdeauna o tabletă, atunci ai ajuns la produsul potrivit și ar trebui, fără îndoială, să-l cumperi. Îți/îi va plăcea.

Cu toate acestea, dacă ai un iPad Air 2, iPad Pro 9.7 sau iPad de anul trecut, știi deja că noua tabletă nu este neapărat ceva pentru tine.

Nu este un upgrade semnificativ, pentru a merita achiziționarea… este mai mult un upgrade de rutină pentru ca Apple să-și poată vinde produsele, pe piața extrem de competitivă a tabletelor, dar și o șansă de a determina mai mulți utilizatori să folosească Apple Pencil (și să aducă mai mulți bani în conturile lor).

Sperăm că utilizarea creionului să conducă la o implicare mai însemnată a dezvoltatorilor de aplicații, pentru a folosi stilul digital – întrucât o multitudine de aplicații pentru Pencil va face noul iPad mult mai atractiv pentru cei care încă nu sunt siguri dacă vor să-l cumpere.

După părerea noastră, noul iPad 9.7 ar putea să nu fie chiar atât de interesant și nu știm câți oameni vor fi încântați de creion, dar pentru cei care au nevoie de o primă tabletă sau cei care doresc doar ceva ce se intră ușor într-o geantă, în special pentru divertisment, în timp ce sunt plecați, noul iPad este soluția perfectă.

Verifică preț Apple iPad 9.7 (2018) aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.