Review Samsung Galaxy Tab A 10.1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Tableta Samsung Galaxy Tab A 10.1.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Samsung Galaxy Tab A este o alternativă reală la un iPad, cu un ecran viu și colorat și un design foarte apropiat de cel al tabletelor de 2000 RON. Per total, este cea mai bună tabletă cu Android, pentru buget redus, asta dacă nu-ți place abordarea restrictivă a lui Amazon Fire HD 10.

Pro

 • Preț bun
 • Ecran clar, culori vii
 • Arată și se simte mai mult ca o tabletă mai scumpă
 • Durată bună de viață a bateriei

Contra

 • Spațiu limitat de stocare
 • Putere grafică limitată
 • Unele lag-uri minore ale sistemului

Specificații cheie

 • Ecran LCD de 10,1 inch 1920 x 1200
 • CPU Samsung Exynos 7904
 • 2 GB RAM
 • Android 9 cu One UI
 • 32 GB stocare
 • Camere de 8/5MP
 • Carcasă metalică
 • Încărcare USB-C
 • Baterie 6150mAh

Tableta Samsung Galaxy Tab A 10.1.

Samsung Galaxy Tab A este cea mai importantă tabletă pe care Samsung a lansat-o în ultimii ani, pentru amatorii de oferte bune. Este mult mai ieftină decât cel mai ieftin iPad, spre deosebire de Galaxy Tab S5e, dar are, încă, un ecran excelent.

După ce am așteptat ani buni ca să vedem în magazine și altceva decât tablete ieftine „HD Ready” cu ecrane pixelate, în sfârșit putem să-ți recomandăm ceva, în locul lui Amazon Fire HD 10.

Dar oare Samsung Galaxy Tab A este mai bună? Are o dimensiune totală mai redusă, spatele metalic, camere de fotografiat mai bune și, cel mai important dintre toate, acces complet la Google Play și la suita de aplicații Google. Fire HD 10 nu dispune de așa ceva.

Puterea este singura problemă majoră a tabletei. Chipsetul grafic Samsung Galaxy Tab A este destul de slab. Așa cum se întâmplă adesea, marii gameri se orientează către iPad. Însă, la acest preț, Samsung se adresează, mai mult, amatorilor de tablete la preț de chilipir.

Design – cea mai atrăgătoare tabletă pe care o vei găsi la acest preț

Samsung Galaxy Tab A este cea mai atrăgătoare tabletă pe care o vei găsi la acest preț, de la unul dintre cele mai mari branduri din lume. Există două versiuni: una de 8-inch și această versiune de 10.1-inch.

Spatele este, în cea mai mare parte, din aluminiu, pentru a se asemăna oarecum cu un iPad. Există o ramă de plastic de 1 de un centimetru, în partea de sus, care face să scadă puțin aspectul dar, la acest preț, nu contează așa de mult. Plasticul ajută, în acest caz, la transmisia antenelor wi-fi și, aproape sigur, face ca Samsung Galaxy Tab să fie semnificativ mai ieftin.

Telefoanele și tabletele scumpe folosesc mici rame de plastic de 2 mm, cu același scop.

Samsung a actualizat și designul, prin scăderea semnificativă a ramelor ecranului, față de tableta lansată în 2016. Marginile sunt chiar mai subțiri decât la un iPad 7 de 10,2 inch, iar dimensiunea sa totală este mai mică. Având în vedere că și grosimea este, de asemenea, foarte redusă, de doar 7,5 mm, putem afirma că designul Samsung Galaxy Tab A este, cu adevărat, de 5 stele, având în vedere că este o tabletă pentru buget redus.

Are și o mufă pentru căști de 3,5 mm, spre deosebire de Tab S5e și Tab S6.

Toate deciziile de design au fost corecte și nu am simțit vreun neajuns. Nu există un scaner de amprente, ceea ce nu este chiar atât de important la o tabletă. Unii ar putea să nu fie de acord. După cum era de așteptat, tableta nu este rezistentă la apă.

Spațiul de stocare și calitatea boxelor sunt părțile la care simțit influența prețului scăzut. Vei avea spațiu de stocare de 32 GB, deci s-ar putea să vrei să cumperi un card microSD. Există spațiu pentru unul însă, din păcate, nu pare să poată fie integrat în spațiul pe care se află sistemul.

Boxele sale nu sunt comparabile cu cele stereo din strălucitul Tab S5e. Are două boxe, situate în partea de jos. Au un volum rezonabil, pentru o tabletă atât de ieftină, dar nu beneficiezi de acel efect stereo de senzație, atunci când vizionezi un film sau un videoclip YouTube la Samsung Galaxy Tab A.

Tableta Samsung Galaxy Tab A 10.1.

Ecran – Un ecran excelent, având în vedere prețul

Samsung Galaxy Tab A are un ecran de 1920 x 1200 pixeli de 10,1 inch, unul care are o formă ceva mai lungă decât a unui iPad.

Lăsând dimensiunea la o parte, display-ul este cel care conduce la cea mai mare diferență între această tabletă și Samsung-urile scumpe. Ai un LCD, dar nu un OLED, pentru care Samsung este atât de apreciat. Acest tip de ecran are iluminare de fundal, ceea ce înseamnă că părțile negre ale unei imagini nu vor părea perfect întunecate, dacă vizionezi un film într-o cameră mai întunecată. Nici măcar consistența luminozității nu este la nivelul unui ecran LCD de top. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor vor observa acest inconvenient doar în cazul unui ecran complet alb sau complet negru.

Samsung Galaxy Tab A are, totuși, un ecran bun, având în vedere prețul. Este clar, suficient de strălucitor pentru utilizarea în interior și culoarea nu este slabă sau nesaturată.

La fel ca partea din plastic din spate, poți evidenția unele probleme cu acest ecran. Dar, din nou, pentru acest preț, este greu să consideri că asta reprezintă un neajuns. De asemenea, este superior lui Amazon Fire HD 10 dintr-un singur punct de vedere. Ramele mai înguste înseamnă că vei avea mai mulți inch pe ecran, raportat la suprafața tabletei. Cu toate acestea, cele două ecrane sunt similare.

Tableta Samsung Galaxy Tab A 10.1.

Software – Foarte familiar

Software-ul este locul unde vedem cea mai importantă diferență între Samsung Galaxy Tab și Amazon Fire HD 10, rivalul său. Ambele se bazează pe Android, dar aici ai aceeași interfață folosită în telefoanele Samsung, nu versiunea mai restrictivă a lui Amazon.

Aplicațiile Google reprezintă cea mai mare diferență, împreună cu Google Play. Samsung Galaxy Tab oferă acces la aproape fiecare aplicație și joc de pe Android, dacă exceptăm problemele de compatibilitate. Lista aplicațiilor de pe Amazon Fire este mult mai limitată.

Acest lucru, chiar mai înainte de designul atrăgător, poate fi motivul principal pentru a cumpăra un Samsung Galaxy Tab A, față de o tabletă Amazon.

Este probabil ca software-ul să-ți pară și mai familiar, având un aspect similar cu cel al oricărui telefon și tabletă Android. Ecranul home este standard și există un meniu de aplicații, care se derulează pe pagini. Chiar dacă există unele aplicații preinstalate, experiența este complet diferită de cea a tabletei Amazon, care încearcă să-ți vândă doar serviciile Amazon. Devine neinteresant, dacă nu ești abonat la Prime.

Marele „dar” este procesorul lui Samsung Galaxy Tab A. Are un procesor Exynos 7904 cu Mali-G71 MP2 GPU și 2 GB RAM. Această combinație este insuficientă, în majoritatea task-urilor. Există un pic de întârziere a sistemului, aplicațiile au nevoie de puțin timp pentru a se încărca și poți vedea clar limita de putere grafică, atunci când joci câteva game-uri de ultimă generație.

În jocurile obișnuite, poți vedea o întârziere atunci când ecranul se umple de obiecte. Solicitarea titlurilor 3D va fi rulată fără probleme, însă doar dacă reduci puțin din setările grafice. Acest lucru înseamnă, de obicei, rezoluții mai mici, texturi de bază, distanță de tragere mai slabă sau o combinație între acestea.

Vrei mai multe informații? Minecraft merge bine, dacă nu crești distanța pentru remiză, ceea ce reduce proporția cadrului puțin prea mult, d.p.d.v. al confortului. PUBG funcționează bine la setarea „Echilibrat”. Poți utiliza, de asemenea, „HD”, dar există întreruperi frecvente, care schimbă FPS. Nu poți rula deloc Fortnite. Nu este acceptat și, probabil, nu va fi niciodată, întrucât 4GB RAM este menționată ca specificație minimă. Asphalt 9 se joacă surprinzător de bine, fără modificări ale graficii, probabil datorită setărilor inteligente ale jocului de la Gameloft, care-l fac capabil să fie rulat pe orice hardware. Încă pare fabulos.

Nu este o tabletă proastă pentru jocuri. Poți juca destul bine aproape toate jocurile cunoscute din Android, dar cei care observă FPS mai mici, ar putea să dorească să cheltuie mai mult. Amazon Fire HD 10 are un procesor și GPU mult mai puternice, dar nu cred că este soluția perfectă, deoarece nu poți instala jocurile importante. Cei care sunt mai pricepuți în domeniul tehnic, vor încerca să instaleze jocurile altfel, dar acest lucru introduce probleme de securitate și, adesea, nu funcționează, pur și simplu.

Tableta Samsung Galaxy Tab A 10.1.

Camere foto – Surprinzător de bune

Având în vedere specificațiile rudimentare, Samsung Galaxy Tab A are camere surprinzător de bune, pentru o tabletă ieftină. Pe partea din spate există o cameră de 8 megapixeli fără flash și una de 5 megapixeli în față.

Acestea sunt cu mult mai bune decât camerele Amazon Fire HD 10, iar cea din spate poate realiza imagini surprinzător de clare. Ca întotdeauna, majoritatea dintre voi vor fi mai mulțumiți utilizând telefonul, dar camerele mai bune sunt încă un argument pentru aplicațiile și jocurile în care acestea sunt utile.

Camera din spate are și autofocus, o dotare extraordinară pentru o tabletă ieftină. Autofocus îți permite să faci fotografii de aproape.

Așa cum era de așteptat, selfie-urile sunt destul de slabe, în iluminarea de interior și nu sunt deloc grozave, în nicio condiție. Dar ambele camere sunt, totuși, semnificativ mai bune decât mă așteptam. Totuși, nu le-aș numi „bune”, întrucât sunt încete. Aplicația pentru cameră durează mult timp pentru a se încărca, având și o oarecare întârziere.

Aș fi schimbat imediat funcționalitățile camerei pentru mai mult spațiu de stocare sau un GPU mai bun. Dar, trebuie să recunosc, nu toată lumea folosește tableta la fel ca mine. Nu am nevoie de camere la tabletă, dar alții par să le iubească.

Samsung Galaxy Tab A poate filma video 1080p cu oricare dintre camere, iar fidelitatea suplimentară este o caracteristică bună, dacă dorești o tabletă pentru videochat.

Durata de utilizare a bateriei – USB-C și performanță bună

Samsung Galaxy Tab A are o baterie de 6250 mAh și folosește un conector USB-C pentru încărcare. Samsung spune că bateria va dura până la 13 ore și confirm că durata aceasta este destul de aproape de cea pe care am experimentat-o.

Când transmiți videoclipuri de pe YouTube timp de trei ore, scăderea bateriei este în concordanță cu durata de utilizare a acesteia de puțin sub 13 ore. Performanța este extraordinară pentru tablete și pare să depășească atât iPad-ul meu 9.7 din 2018, cât și Amazon Fire HD 10. Nu trebuie să-ți faci griji pentru durata acesteia, pentru că va ține câteva ore bune, chiar dacă joci jocuri care întrebuințează mult procesorul.

Viteza de încărcare este, de asemenea, mai rapidă decât la Amazon Fire HD 10.

Ar trebui să cumperi Samsung Galaxy Tab A?

Cei cu adevărat pretențioși în privința tehnologiei sunt singurii care ar trebui să nu se uite la compromisurile făcute de Galaxy Tab A. Nu are cel mai puternic GPU, spațiul de stocare este relativ mic și dispozitivul recenzat de noi nu are un ecran 100% consistent, dar altfel este o ofertă extraordinară.

Cei care nu pot trece de aceste neajunsuri au, cu siguranță, o altă opțiune clară, cum ar fi Samsung Galaxy S5e. Am așteptat atât de mult timp până când o tabletă nouă să ajungă să aibă aceleași specificații cu gama Amazon și, până la urmă, Samsung a reușit.

Concluzie

Samsung Galaxy Tab A este o alternativă reală la un iPad pentru activitățile de bază, având un ecran clar și viu colorat și un design foarte apropiat de cel al tabletelor de 2000 RON. În total, este cea mai bună tabletă cu Android, pentru buget redus, dacă nu îți place abordarea restrictivă a lui Amazon Fire HD 10.

Verifică preț Samsung Galaxy Tab A 10.1 aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.