Huawei MediaPad T3 10 este cea mai nouă tabletă din gama accesibilă a lui Huawei. Principalele sale caracteristici sunt Android 7.0 Nougat, opțional LTE și un ecran de 9,6 inch. Este un pic mai mică decât ceea ce oferă competiția. Cât de bună este această tabletă de 700 RON (aproximativ) având în vedere și ceea ce am avea nevoie? Acest lucru îl vei afla în această recenzie.
Design și carcasă
Designul MediaPad T3 10 este foarte asemănător cu al altor tablete recente ale Huawei. Pare foarte similar cu cel mai scump MediaPad M3 Lite 10. Totuși, este ceva mai mic. În timp ce aici nu avem o carcasă metalică, totuși partea din spate este din aluminiu. În schimb, pe părțile laterale și pe partea superioară există o ramă din plastic.
Cu siguranță nu este cea mai subțire tabletă de 7,95 milimetri, dar nici nu aș spune că este chiar groasă. Greutatea este de 460 de grame, aceasta fiind o greutate ok. Datorită spatelui metalic, MediaPad T3 10 se simte ca o tabletă scumpă și, datorită marginilor rotunjite, este foarte confortabil de utilizat. Îmi place un pic mai mult decât Lenovo Tab 4 8 sau Amazon Fire HD 10, care sunt concurenți direcți.
Difuzoare, porturi și camere foto
În partea de jos, avem un singur difuzor. Având în vedere prețul, sunetul nu este deloc rău. Dar, întrucât nu este decât un singur difuzor, jos, este destul de ușor să-l acoperi din greșeală, atunci când stai pe o canapea sau în pat.
Există un slot pentru card micro SD și un port micro USB, pe părțile laterale. Da, Huawei încă nu ne oferă un port USB de tip C. Portul HDMI sau senzorul de amprentă lipsesc, de asemenea. Dar, pentru a fi corect, niciun concurent nu îl oferă, la acest preț.
În timp ce camera frontală oferă o rezoluție de 2 megapixeli, în spate există o cameră principală de 5 megapixeli. Ambele nu oferă o calitate superioară a imaginii. Totuși, calitatea este destul de bună. Am văzut altele mult mai slabe, pe dispozitive ieftine.
Ecran: Doar HD
Chiar dacă această tabletă se numește Huawei MediaPad T3 10, afișajul are o diagonală de numai 9,6 inch. Așadar, este un pic mai mic decât majoritatea concurenților săi. Asta îl face un pic mai ușor de ținut în mâini. La acest preț, obținem de obicei doar o rezoluție HD și așa este și la această tabletă. Ecranul oferă o rezoluție de 1280 x 800.
Aproape toate telefoanele inteligente oferă o densitate de pixeli mai mare decât MediaPad T3 10. În comparație cu tabletele cu rezoluție mai mare, pictogramele și textele pot arăta un pic pixelate – de exemplu atunci când citești cărți electronice.
Cu toate acestea, nu m-a deranjat rezoluția mai mică când urmăream videoclipuri. După cum spuneam, majoritatea concurenților oferă o rezoluție HD, la acest preț. Există, însă, o excepție. Noul Amazon Fire HD 10 costă aproximativ la fel de mult și are un ecran full HD.
Celelalte date relative la ecranul IPS sunt destul de bune. Este suficient de luminos, oferă un contrast bun și culorile arată frumos. Ecranul tactil reacționează ușor și bine.
Hardware și performanță
În interior are un procesor Qualcomm Snapdragon 425 SoC, tip quad-core, cu patru nuclee de 1,4 GHz. Alte specificații includ 2 GB RAM și un spațiu intern de stocare de 16 GB. Sistemul folosește 7,5 GB din cei disponibili. Pe unele piețe, Huawei oferă și o versiune cu 3 GB RAM și un spațiu de stocare de 32 GB.
Snapdragon 425 nu este, cu siguranță cel mai rapid procesor. Dar este suficient de puternic pentru majoritatea activităților, cum ar fi: navigare pe web în Chrome, vizionarea YouTube sau Amazon Prime Video și editare în Microsoft Word. S-ar putea să observi unele întârzieri minore, atunci când comuți rapid între aplicații sau dacă ai multe aplicații deschise, în fundal.
După cum te așteptai la acest preț, MediaPad T3 10 nu este o tabletă dedicată jocurilor. Totuși, am jucat o mulțime de jocuri cu ea, fără să întâmpin mari probleme. Jocuri precum Asphalt Xtreme, Rayman Adventures sau Dead Trigger 2 rulează destul de bine. Nu aceeași este situația cu jocul Modern Combat 5, care tinde să se miște foarte greu, în timpul secvențelor cu multe evenimente în același timp.
În teste, tableta obține rezultate foarte similare cu Lenovo Tab 4 8 și Samsung Galaxy Tab A 8.0, care oferă aproape același hardware. Cu Geekbench 4, MediaPad T3 10 obține 680 și 1900 de puncte. În AnTuTu rezultatul este de 37.700. Apropo, noul Amazon Fire HD 10 și Samsung Galaxy Tab A 10.1 sunt semnificativ mai rapide.
Android 7.0 și EMUI 5.1
Încă nu există vreo tabletă cu Android Oreo, iar MediaPad T3 10 respectă această regulă. Huawei îl livrează cu Android 7.0 Nougat și EMUI în versiunea 5.1. Aceasta este propria interfață a lui Huawei. Dacă ai avut vreodată un smartphone sau o tabletă de la ei, în ultimii doi ani, te vei simți familiar. Interfața este identică cu cele de pe telefoanele și tabletele lor recente.
Cu UI Emotion, designul este personalizat destul de puternic. Există și o mulțime de aplicații preinstalate. Mi-aș dori ca Huawei să ne ofere o versiune puțin mai simplă. Avantajele sunt că poți personaliza destul de mult design-ul. De exemplu, scoasă din cutie, tableta nu are un buton care să deschidă lista de aplicații. Dar asta se rezolvă ușor, din setări.
Prefer Android-ul original, dar pot trăi și cu EMUI. Dacă primești această tabletă, ți-aș recomanda să aloci ceva timp și să parcurgi setările și aplicațiile preinstalate, una câte una. Există o mulțime de caracteristici și, în acest fel, le vezi pe toate și poți decide dacă îți plac sau vrei să le ignori.
În afară de asta, în mod evident, Android este complet, cu toate caracteristicile cu care suntem obișnuiți. Aceasta include ecranul divizat. Cu această caracteristică poți deschide două aplicații una lângă alta. Și aici, aceasta funcționează destul de bine.
Durata de utilizare a bateriei
Durata de utilizare a bateriei Huawei MediaPad T3 10 nu este excelentă. Pentru testul bateriei, rulez mereu același videoclip HD de mai multe ori, până când tableta se oprește. Luminozitatea este setată la 50% și WiFi-ul este activat. În cadrul acestui test, MediaPad T3 10 a obținut o durată de utilizare a bateriei de 9 ore și 20 de minute.
Da, este o tabletă mai ieftină. Dar concurenții cu prețuri similare, precum Lenovo Tab 4 8 și Amazon Fire HD 10, oferă o durată de viață mai bună a bateriei, dacă folosim același test.
În timpul utilizării mele de zi cu zi, bateria nu a fost remarcabilă, dar am putut să mă descurc cu ea. Ce este cu siguranță frumos: tableta nu pierde multă putere, atunci când ecranul este oprit. Am testat durata de golire a bateriei și am obținut durata totală de 37 de ore.
În acele 37 de ore, l-am folosit activ timp de 6 ore și 10 minute. În acea perioadă, am urmărit în principal YouTube și am jucat câteva jocuri. Luminozitatea a variat între 50 și 100 la sută, iar Wi-Fi și Bluetooth au fost ambele activate.
Concluzie
Așadar, pot să-ți recomand Huawei MediaPad T3 10? Ei bine, asta depinde mult de unde locuiești. Este o tabletă solidă, cu o calitate bună a carcasei și o performanță decentă. În general, mi-a plăcut să o folosesc. Mai ales pentru vizionarea videoclipurilor. Un dezavantaj este rezoluția HD, dar, după cum am menționat, majoritatea concurenților nu oferă una mai mare. Cu o singură excepție.
Dacă locuiești într-o țară în care Amazon vinde noul Amazon Fire HD 10, atunci cred că aceasta este o alternativă mai bună. Chiar dacă trebuie să te descurci cu personalizările dificile ale lui Amazon, costă aproximativ la fel de mult, oferă performanțe mai bune, un ecran cu rezoluție mai mare și o durată de utilizare mai mare a bateriei.
Din nou, în funcție de zona în care locuiești, Samsung Galaxy Tab A 10.1 ar putea fi o alternativă bună. De obicei este mai scumpă, dar uneori poți profita de oferte care o aduc către prețul unui MediaPad T3 10s. Prețul diferă mult, în funcție de țară. În unele, am văzut că Samsung vinde acest model cu prețul de la lansare, ceea ce în mod evident este prea mult.
Pe lângă asta, MediaPad T3 10 este, cu siguranță, o tabletă bună. Având în vedere prețul, tableta nu are dezavantaje majore. În același timp, nici nu este super interesantă și nu se diferențiază de concurenți cum ar fi Lenovo Tab 4. Cu siguranță va fi mai interesantă, dacă reușești să o găsești la reduceri.
Verifică preț Huawei MediaPad T3 10 aici!
Citește și:
- Review boxe Logitech Z533
- Review MSI MAG241CR – Monitor de gaming curbat, cu FreeSync, de 144Hz
- Cele mai bune monitoare cu G-Sync
- Cel mai bun SSD portabil