Tabletă integral din metal. Fabricată dintr-un material de înaltă calitate, Huawei MediaPad T5 de 10 inch este echipată cu un display FHD și un puternic procesor quad-core.
Din nou, Huawei a reușit să demonstreze că, într-adevăr, este posibil să creeze un dispozitiv cu design decent, complet, la un preț scăzut. Ia, de exemplu, MediaPad M3 Lite 8 sau MediaPad M5 10.8 Pro -garantat, niciunul dintre acestea nu a excelat la vreo categorie, dar, în general, au reușit să-și găsească nișa și au fost oferte atractive.
Acestea fiind spuse, este timpul să aruncăm o privire la cea mai recentă creație a Huawei, MediaPad T5. Pe lângă LTE, mai există un HiSilicon Kirin 659, un GPU ARM Mali-T830 MP2, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare eMMC și două camere (față și spate).
Specificații
Procesor: HiSilicon Kirin 659
Adaptor grafic: ARM Mali-T830 MP2
Memorie: 3072 MB, LPDDR3
Afișaj: 10.1 inch 16:10, 1920 x 1200 pixeli 224 PPI, capacitiv, IPS, lucios: da
Spațiu de stocare: 32 GB eMMC Flash, 32 GB, 22 GB gratuit
Greutate: 460 g, încărcător: 50 g
Carcasa
În afară de o bandă de aproximativ 1 cm de pe spatele tabletei, carcasa MediaPad T5 este realizată în întregime din metal. Suprafața neagră mată este frumos texturată și oferă suficientă aderență. Cu toate acestea, greutatea tabletei, de 460 g, este prea mare pentru a fi menținută confortabil cu o singură mână, în aer, pentru perioade îndelungate.
Calitatea generală a carcasei este foarte bună. Toate marginile și colțurile sunt foarte bine prelucrate și realizate, iar displayul este strâns în interiorul carcasei.
Laterala din dreapta găzduiește butonul de pornire și pe cel de volum, ambele mișcându-se foarte ușor în interiorul zonelor respective. Ambele oferă un feedback ferm și clar definit și au răspuns bine și fără efort. În partea stângă găsim mufa audio de 3,5 mm, portul USB și slot-ul SIM/microSD.
Conectivitate
MediaPad T5 este echipată cu un HiSilicon Kirin 659 și un GPU ARM Mali-T830 MP2. Având 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare eMMC, aceste caracteristici fac din MediaPad T5 o tabletă medie foarte decentă, potrivită pentru activitatea zilnică. De asemenea, acceptă exFAT pentru stocarea microSD.
O mufă pentru căști de 3,5 mm este disponibilă pe acest dispozitiv și poate fi utilizată pentru a conecta difuzoare externe sau căști. Alternativ, dispozitivul acceptă și Bluetooth 4.2. Datele de la și către dispozitiv pot fi transferate prin portul microUSB, situat în partea stângă, care se întâmplă să fie și portul de încărcare al tabletei. Din păcate, este conectat doar la un USB 2.0 intern și, deci, funcționează încet.
Software-ul
În mod sigur, tableta era actualizată, cel puțin la momentul recenziei. Funcționează cu propria interfață de utilizator EMUI 8.0 a Huawei, peste sistemul de operare Android Oreo, cu patch-urile de securitate Google de la 1 iunie 2018.
În comparație cu dispozitivele Android Vanilla, EMUI skin a lui Huawei are o aplicație mai simplă pentru setări, aplicații separate pentru telefonie și mesagerie și diverse pictograme de aplicații actualizate. Utilizarea a fost foarte intuitivă și, în general, chiar și novicii ar trebui să o poată folosi fără probleme. Software-ul acceptă mai multe conturi de utilizatori.
Având în vedere că MediaPad T5 dispune de un modem celular, acesta poate fi folosit pentru a efectua apeluri telefonice. Aplicațiile corespunzătoare pentru acest lucru, precum și aplicațiile pentru trimiterea și primirea de mesaje text, sunt ascunse în mod implicit într-un subfolder numită „Utilities” (Utilități). Dispozitivul este preîncărcat cu diverse jocuri și aplicații, cum ar fi, de exemplu, Netflix sau câteva aplicații pentru Android ale lui Microsoft, toate putând fi dezinstalate cu ușurință, dacă se dorește acest lucru.
Când este conectat la un computer, prin USB, utilizatorii au acces la aplicația HiSuite Huawei, pentru a face copii de rezervă după aplicații, contacte, fotografii și multe altele, pe computer. Software-ul a fost foarte ușor de utilizat și este un plus foarte binevenit.
Comunicare și GPS
Modemul celular încorporat acceptă GMS, 3G și 4G LTE rețele Cat. 6 cu viteze teoretice de descărcare și încărcare de 300, respectiv 50 Mbps. Suportul 2G și 3G a fost limitat la doar două frecvențe pentru fiecare. În plus față de Bluetooth 4.2, tableta acceptă și Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac în ambele: intervalul 2.4 și 5 GHz.
În testul nostru Wi-Fi, a reușit o transmisie de 229 Mbps (RX) și 239 Mbps (TX).
Serviciile de localizare acceptate includ GPS, A-GPS, BeiDou și GLONASS. Folosim aplicația „GPS-Test” pentru a determina exactitatea GPS-ului. În aer liber, a reușit o precizie de 5 m. În interior, nu a putut deloc să obțină semnal.
De asemenea, comparăm fiecare dispozitiv pe care îl analizăm cu un aparat profesional Garmin Edge 500, iar MediaPad T5 nu s-a descurcat deosebit de bine în acest test. Coordonatele înregistrate au fost departe, destul de des, mai ales atunci când făceam viraje sau întoarceri. Cu toate acestea, a fost suficient de precis pentru navigarea ocazională. Dacă, totuși, ai nevoie de o poziționare mai precisă, îți recomandăm să utilizezi un alt dispozitiv GPS.
Camere foto
MediaPad T5 vine cu două camere: o cameră de 5 MP pe spate și un shooter de 2 MP în față. Ambele au o deschidere de f/2.4 și au o calitate mediocră. Fotografiile făcute cu camera din față (selfie) erau, adesea, încețoșate, cu culori spălăcite și oarecum palide și cu un raport de contrast neechilibrat. Un filtru software numit „Perfect selfie” ajută la optimizarea selfie-urilor prin netezirea pielii, îngustarea obrajilor, lărgirea ochilor și multe altele.
Condițiile de iluminare decente mă făceau să cred că voi obține instantanee suficient de bune cu camera principală. Lumina din spate sau gama cromatică au fost prea mult pentru senzor și au condus la culorile moi. Fotografia noastră panoramică s-a dovedit a fi subexpusă în mod vizibil, cu obiecte din părțile întunecate ale fotografiei lipsind complet, la fel ca și detaliile.
La poze din apropiere, cu multă lumină, camera s-a descurcat mult mai bine, fiind chiar capabilă să surprindă detalii și diferențe între culori, dar și zone luminoase și întunecate. Chiar a supraexpus ușor fotografiile. În condiții de iluminare slabă, camera a devenit practic inutilizabilă. Obiectele au dispărut în întuneric și fotografiile păreau ireale și slabe.
Software-ul camerei include diferite filtre pentru manipularea fotografiilor. În plus, deși îi lipsește un mod pro, acesta oferă moduri care pot fi descărcate opțional, de exemplu, un mod de scaner. Calitatea video a fost comparabilă cu calitatea fotografiei. Software-ul include o caracteristică de stabilizare a imaginii, iar focalizarea este capabilă să urmărească un obiect preselectat.
Comparație de imagini
Alege o scenă și navighează în prima dintre imagini. Un click îi schimbă poziția pe touchscreen. Cu un clic pe imaginea mărită se deschide originalul într-o fereastră nouă. Prima imagine arată fotografia la scară a dispozitivului de testare.
Accesorii și garanție
În cutie sunt incluse o sursă de alimentare USB modulară, un cablu microUSB și un accesoriu SIM. Nu există accesorii făcute special pentru MediaPad T5, cu toate acestea, Huawei oferă diverse accesorii universale, cum ar fi baterii externe, căști sau încărcătoarele auto, în magazinul său online.
Garanția standard pentru dispozitivele vândute în Europa este de 24 de luni. Nu am putut să obținem informații despre garanția standard pentru dispozitivele vândute în cealaltă parte a Atlanticului. Te rog să verifici acest aspect în garanție, politica de retur și întrebările frecvente specifice fiecărei țări.
Porturile de intrare și manevrabilitatea
Tastatura implicită preîncărcată pe dispozitiv este Swift Key. Poate fi configurată individual, inclusiv legat de dimensiunea mâinilor, pentru a fi cât mai confortabilă. Cu toate acestea, dimensiunea de 10 inch a MediaPad T5 a fost un obstacol. În modul portret, este posibil ca degetele mari să nu poată atinge rândul cel mai de sus, în timp ce, în modul peisaj, tastele erau prea apropiate una de alta pentru o utilizare confortabilă cu două mâini. Apăsarea este confirmată prin vibrație, iar tastarea a funcționat bine.
Totuși, suprafața ecranului tactil nu este foarte netedă, ceea ce a făcut ca drag and drop să fie oarecum incomod de utilizat – în special cu vârfurile degetelor umede. Senzorul de gravitație a funcționat foarte bine și a reacționat foarte repede, fără întârzieri vizibile la schimbările de orientare.
Afișaj
Ecranul MediaPad T5 găzduiește un ecran IPS de 10 inch, cu o rezoluție de 1920 x 1080 și o luminozitate medie de 340 cd/m2. Având în vedere stratul de sticlă extrem de lucios, acesta ar putea să nu fie prea confortabil pentru utilizarea în aer liber. În grupul nostru de teste, Amazon Fire HD 10 (2017) și Asus ZenPad 10 (Z301ML) au fost semnificativ mai luminoase. Cel puțin distribuția luminozității MediaPad T5, de 92%, a fost relativ bună.
Raportul mediu de contrast a fost de doar 712: 1 la un punct negru de 0,5 cd/m2, ceea ce a plasat MediaPad T5 pe locul doi în lista noastră. În consecință, culorile s-au amestecat împreună, iar negrul erau oarecum gri, având chiar o înflorire vizibilă.
Utilizatorii pot alege între trei profiluri de culori diferite pentru afișaj. Chiar dacă nu a surprins pe nimeni, profilul „Cold” a schimbat temperatura culorii spre spectrul albastru și a condus la o imagine excelentă.
În „Warm”, măsurătorile noastre CalMAN au arătat un raport destul de echilibrat între cele trei culori primare. În „Standard”, am observat o ușoară nuanță de albastru. În plus, utilizatorii pot alege, de asemenea, orice altă temperatură de culoare doresc, dintr-un grafic de culori. De asemenea, este disponibilă o caracteristică pentru a muta temperatura culorii spre spectrul roșu noaptea, reducând astfel oboseala ochilor, în întuneric.
În aer liber, MediaPad T5 se poate folosi chiar și la umbră, deoarece reflecțiile de pe ecran au fost relativ minore. La soare, cu toate acestea, reflecțiile au fost copleșitoare și au acaparat foarte minuțios tot ecranul. Când este folosit în interior, ecranul extrem de lucios era problematic, în principal atunci când stăteam sub luminile din tavan.
Unghiurile de vizualizare ale panoului IPS al MediaPad T5 au fost superbe, iar afișajul a rămas cu contrast bun, fără distorsiuni de culoare, indiferent de unghiul de vizualizare. În consecință, utilizarea tabletelor, în unghiuri extreme, a fost relativ fără probleme.
Gaming
MediaPad T5 este destul de potrivit pentru jocuri. Hardware-ul său este destul de rapid pentru a rula fără probleme jocuri solicitante. Jocurile dezvoltate pentru smartphone-uri sunt greu de folosit datorită ecranului mare al tabletei, iar ecranul tactil era oarecum dur, ceea ce însemna că jocurile pentru perioade îndelungate de timp erau destul de epuizante. Senzorul de gravitație a fost foarte rapid și receptiv și, odată ce ne-am obișnuit cu dimensiunea dispozitivului, nici jocurile obișnuite, nici cele mai recente titluri 3D nu au condus la probleme.
Emisiile/Temperatura
T5 a rămas foarte rece, pe parcursul testelor noastre. Temperaturile sale de la suprafață au atins valori de doar 32° C (89,6° F) indiferent de sarcină și, în consecință, a avut un scor foarte bun în GFXBench long-term benchmark. Fluctuațiile de performanță au fost minime și nu ne așteptăm ca temperaturile să creeze probleme pe MediaPad T5.
Boxe
Boxele au un sunet foarte puternic, dar nu au adâncime. Acutele și mediile sunt vizibil supra-reprezentate, în timp ce bass-ul lipsește, aproape în întregime. Totuși, sunt suficient de bune pentru redarea audio ocazională. Pentru orice altceva îți sugerăm să folosești boxe sau căști externe. Mufa pentru căști de 3,5 mm a dispozitivului a fost foarte fermă și nu a avut niciun impact negativ asupra calității audio.
Durata de utilizare a bateriei
MediaPad T5 a ținut aproape nouă ore în testul nostru Wi-Fi, înainte de a fi încărcat din nou. În timpul redării video, a durat încă o oră, în plus. Aceasta constituie o extraordinară durată de utilizare a bateriei, pentru această clasă.
Partea mai neplăcută este că încărcarea bateriei de 5.100 mAh de la zero la 100%, folosind încărcătorul de 5 W inclus, durează mai mult de patru ore.
Concluzie
În timpul testelor noastre, MediaPad T5 s-a prezentat ca o tabletă performantă, potrivită pentru majoritatea cerințelor cotidiene, fie că discutăm de navigare pe web sau jocuri. Datorită ecranului său de 10 inch, a reușit să rămână destul de ușor de utilizat și de transportat.
Huawei MediaPad T5 oferă foarte multe caracteristici la un preț mic. Cu toate acestea, producătorul nu s-a ocupat suficient de conectivitate.
Prețul său, de aproximativ 1000 RON, înseamnă că unele compromisuri au fost inevitabile.
Să luăm, de exemplu, camerele de luat vederi: abia dacă sunt bune pentru instantanee. Sau stocarea internă relativ redusă de doar 32 GB, care poate fi extinsă prin intermediul cardului microSD, dar numai pentru stocarea fișierelor media, nu și pentru aplicații.
Cea mai mare problemă a noastră a fost, însă, timpul de încărcare; totuși, s-ar putea să nu te deranjeze – dacă nu te deranjează lipsa încărcării rapide. Tableta nu avea, de asemenea, unele caracteristici, cum ar fi un cititor de amprente sau reglarea automată a luminozității.
Verifică preț Huawei MediaPad T5 aici!
Citește și:
- Review Apple iPad 9.7 (2018)
- Cele mai bune monitoare cu G-Sync
- Cele mai bune brățări de fitness
- Cel mai bun volan pentru PC – Top 5 volane pentru PC