Cel mai bun volan pentru PC – Top 5 volane pentru PC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Volane, schimbător, pedale si bază volan Fanatec.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Dacă te joci un joc cu curse de mașini, trebuie să recunoaștem: niciun gamepad nu se va compara cu utilizarea unui volan. În ceea ce privește controlul fin și imersiunea, un volan adecvat este vital pentru a te bucura în mod corespunzător de orice joc de curse sau simulator.

Mai ales pentru cel din urmă scenariu – cine vrea să joace un simulator cu un gamepad!?

În acest articol, vă vom prezenta printre cele mai bune opțiuni de volane pentru PC în 2019. În timp ce unele dintre acestea sunt promovate în principal ca volane pentru jocuri pe consolă, fiți siguri: toate acestea au o mare compatibilitate cu PC-urile și sunt adesea chiar mai bune pe PC decât pe consolă.

Dar hei, dacă ești în căutarea unui volan pentru console, atunci multe dintre acestea vor fi perfecte pentru tine.

Să găsim atunci cel mai bun volan pentru jocuri pe PC.

HORI Racing Wheel Apex – Un volan ieftin pentru PC

Volan cu pedale HORI Racing Wheel Apex.

Unghi de rotație: 270 de grade

Force Feedback și tremurat: Fără Force Feedback, tremurat la impact

Pedale: Două pedale standard

Pro

 • Preț scăzut
 • Este un volan de curse

Contra

 • Rotație limitată
 • Fără Force Feedback
 • Tremurat limitat

În primul rând HORI Racing Wheel Apex, este alegerea noastră cea mai ieftină de volan pentru PC. Acesta este un volan accesibil pentru jucătorii care nu își pot permite să cheltuiască mii de lei pe un singur periferic.

Din păcate, natura „bugetului” acestui produs vine cu câteva aspecte importante. În timp ce obțineți un volan și pedale perfect funcționale, pierdeți foarte mult în schimbul prețului scăzut.

Unul dintre lucrurile pierdute este force feedback-ul, care este vital pentru imersiunea în jocurile care au ajuns să simuleze aproape perfect lumea curselor cu mașini (iRacing, rFactor 2, Assetto Corsa etc).

Și dacă jucați în VR, o combinație ca aceasta pur și simplu nu va merita indiferent de prețul mic pe care l-ați plăti. Daca vrei sa iei în serios lumea simulatoarelor va trebui sa acorzi mai multa atenție recomandărilor noastre de mai jos.

În plus, unghiul de rotație este limitat la 270 de grade, ceea ce înseamnă că nu puteți roti complet volanul în nici o direcție. Acest lucru ar trebui să fie ok pentru jocuri non-sim (jocuri arcade și jocuri nerealiste de curse), dar pasionații ar trebui probabil să-și economisească banii pentru o opțiune high-end.

Dacă ai un buget limitat sau dorești doar să vezi dacă îți va place să te joci cu un volan înainte de a investi în ceva mai bun, acesta volan este o variantă bună pentru a începe. Cu toate acestea, vă recomandăm să aruncați un ochi către alegerea noastră de mai jos dacă bugetul nu este limitat la 500 RON.

Notă: Versiunea PS4 este compatibilă cu PC-ul (și PS3); versiunea Xbox One nu este.

Verifică preț HORI Racing Wheel Apex aici!

Thrustmaster TMX Force Feedback Racing Wheel pentru Xbox One și Windows – Cea mai bună variantă preț-calitate

Volan cu pedale Thrustmaster TMX Force Feedback Racing Wheel

Unghi de rotație: 900 de grade

Force Feedback și tremurat: Da

Pedale: Două pedale standard

Pro

 • Preț bun
 • Rotație bună
 • Force feedback și tremurat decente

Contra

 • Fără pedală de ambreiaj

Volanul Thrustmaster TMX Force Feedback Racing este alegerea noastră pentru preț-calitate. Pentru aproximativ 900 RON primești un volan și un set de pedale. Cel mai important, primiți force feedback, care este o caracteristică ce lipsește la majoritatea volanelor vândute sub acest preț.

Iar acest model este ideal pentru cei cărora bugetul le permite sa cheltuiască un pic mai mult pentru un dram de realism în plus la condus.

Unghiul de rotire de 900 de grade va permite mai multe rotiri complete ale acestui volan. Acest lucru este ideal pentru a crea senzația de realism în simulatoare de curse, dar puteți regla unghiul la 270 de grade pentru jocurile arcade. Volanul este făcut pentru Xbox One si PC și nu vei avea nici o problemă cu compatibilitatea.

Singurul dezavantaj real al acestui volan este faptul că nu are o pedală de ambreiaj, care este o caracteristică pe care mulți o doresc în această gamă de preț. Va trebui să cheltui ceva mai mult însă dacă cauți așa ceva pentru jocurile tale.

Verifică preț Thrustmaster TMX Force Feedback Racing Wheel aici!

Logitech Dual-motor G29 Gaming Wheel – Cel mai bun volan pentru PC cu ambreiaj și schimbător

Volan, pedale și schimbător Logitech Dual-motor G29 Gaming Wheel

Unghi de rotație: 900 de grade

Force Feedback și tremurat: Da

Pedale: Două pedale standard + pedală de ambreiaj

Pro

 • Rotație bună
 • Include schimbător de viteze
 • Force feedback și tremurat grozave

Contra

 • Preț mare

O altă variantă excelentă din gama medie de volane pentru PC este Logitech G29. Acest volan oferă un unghi complet de rotație de 900 de grade, are un motor dual pentru force feedback și o pedală de ambreiaj în plus față de modele mai ieftine prezentate mai sus.

Force feedback-ul, în special, este ceea ce face ca acest volan să fie atât de popular și îl diferențiază în calitate, comparativ cu aproape toate volanele mai ieftine de pe piață. Dacă doriți calitate, de aici începeți să o obțineți.

Pentru cei care doresc o experiență imersivă, completă cu ambreiaj și schimbător, aceasta este volanul potrivit pentru tine. Dacă totuși nu vă pasă de schimbător, puteți cumpăra pachetul care nu îl include și să economisiți câteva sute de lei.

Există la vânzare două pachete separate: o versiune pentru PS4 și o versiune pentru Xbox One. Acestea fiind spuse, cu excepția cazului în care intenționați să îl utilizați exclusiv pe una dintre aceste console, nu contează cu adevărat ce versiune cumpărați; ambele funcționând pe computer fără probleme.

Pe lângă funcțiile în plus pe care le are față de variante mai ieftine și de realismul oferit de motorul dual al force feedback-ului, beneficiați, de asemenea, de o calitate mai bună comparativ cu alte volane care se încadrează în acest buget. Acest volan și pedalele sale sunt construite cu oțel și piele, spre deosebire de plasticul folosit de produsele mai ieftine.

Verifică preț Logitech Dual-motor G29 Gaming Wheel aici!

Fanatec CSL Elite F1 Set – Un kit fantastic de volan plus pedale pentru pasionații de curse de mașini

Volan cu pedale Fanatec CSL Elite F1 Set.

Unghi de rotație: 1080 de grade

Force Feedback și tremurat: Da

Pedale: Două pedale standard

Pro

 • Calitate excelentă
 • Force feedback și tremurat situate la un nivel extraordinar
 • Rotație superbă

Contra

 • Fără pedală de ambreiaj sau schimbător de viteze
 • Preț foarte mare

Dacă te uiți la prețul acestui volan și te închini, înțelegem. De obicei, acesta se vinde cu 700 euro și nu este o sumă de bani pe care să și-o poată permite oricine. Decât dacă nu sunteți mega-bogați sau dacă ai strâns bani pentru așa ceva în pușculiță încă de la grădiniță.

Oricum… merită fiecare bănuț!!!

Problema cu volanele mai ieftine, chiar și cele de la Logitech, este că nu surprind destul de mult experiența conducerii unui vehicul real. Cu toate acestea, volanele high-end de la companii precum Fanatec sunt o altă poveste.

Volanele Fanatec s-au distanțat de alte firme prin oferirea de feedback de calitate și oferind o experiență la volan apropiată de ce trăiesc piloții în cursele reale de mașini.

Cu alte cuvinte, volanele de înaltă calitate ca acesta sunt făcute pentru două tipuri de persoane:

 • Oameni pentru care banii nu sunt o problemă, care doresc cea mai bună experiență posibilă
 • Oameni care doresc cele mai imersive experiențe de conducere virtuală, în special pentru VR și simulatoare

Acest model este compatibil cu PS4 și cu PC.

Fanatec Forza Motorsport Racing Wheel cu pedale și schimbător – Alegerea perfectă de volan pentru PC

Volan Fanatec Forza Motorsport Racing Wheel cu pedale și schimbător.

Unghi de rotație: 900 de grade

Force Feedback și tremurat: Da

Pedale: Două pedale standard + pedală de ambreiaj

Pro

 • Calitate excelentă
 • Force feedback și tremurat situate la un nivel fenomenal
 • Rotație bună
 • Pedala de ambreiaj inclusă
 • Include schimbător de viteze

Contra

 • Preț foarte mare

O mulțime din ceea ce am spus despre volanul Fanatec de mai sus se aplică și pentru aceasta. Acest pachet este în esență ultima varianta de volan pe care o poți lua pentru calculatorul tău pană la volanele cu direct drive (volane pentru care ai avea nevoie și de un cockpit care să reziste la forțele pe care acestea le produc, cockpit care ar crește semnificativ bugetul alocat hobby-ului tău).

Cu o configurație de acest fel, veți beneficia de cea mai bună calitate a force feedback-ul din industrie, fără nici-o exagerare (doar volanele cu direct drive oferind mai mult de atât). Aveți, de asemenea, trei pedale (ambreiaj inclus) și schimbător de viteze. Acest model este compatibil cu Xbox One și cu PC.

Volanele Fanatec oferă o calitate excelentă și un force feedback fenomenal, ceea ce le situează la un nivel deasupra multor volane destinate gamerilor . Pentru cei care doresc cea mai imersivă experiență de simulare, pur și simplu nu există un alt substitut mai bun pentru un volan Fanatec.

Cum sa alegi cel mai bun volan pentru PC pentru tine

Dacă nu sunteți sigur cum să alegeți din selecția noastră de mai sus, nu vă faceți griji. Am inclus o secțiune dedicată care să te ajute sa alegi tocmai din acest motiv.

Importanța rotației

În primul rând, să vorbim de rotație.

Veți observa că volanele enumerate mai sus au trecute un unghi de rotație. În esență, acest lucru măsoară cât de mult poți roti volanul din poziția de repaus înainte de a se bloca. Cu cât este mai mare acest număr, cu atât veți obține o experiență de conducere mai autentică și veți avea un control mai precis.

Acest lucru face ca orice volan cu mai puțin de 900 de grade de rotație să fie depășit?

Nu neapărat.

Multe jocuri – în special jocurile de curse arcade – funcționează grozav cu o rotație mai limitată. Unele pot fi chiar mai bune în acest fel, motiv pentru care o mulțime de volane oferă posibilitatea de a vă bloca rotația maximă în unghiuri inferioare.

Dacă realismul nu este o problemă și vrei doar un volan pentru jocuri de curse, atunci volanele cu rotație limitată nu ar trebui să fie o problemă pentru tine. Dacă dorești în schimb realism maxim (în special pentru simulatoare de conducere), vei avea nevoie totuși să cumperi un volan cu un unghi de rotație de cel puțin 900 de grade. Acest lucru este în general găsit acum la majoritatea volanelor și va oferi cea mai bună experiență de joc în general.

Force feedbackul, tremuratul și sentimentul autentic

Un alt aspect important al selectării unui volan pentru PC este force feedback-ul, mai ales dacă doriți realism. Oricine este familiarizat cu conducerea unei mașini știe că rotirea roții nu este o mișcare 100% lină – puteți simți rezistență atunci când o faceți, deoarece forța pe care o aplicați se îndreaptă direct pe roțile mașinii. Acest force feedback vă oferă … feedback fizic pentru ceea ce faceți în timpul jocului, aspect care este important pentru controlul fin al mașinii conduse.

În plus, volanele nu au force feedback-uri egale. Alegerea noastră de la Logitech folosește motoare duale pentru a oferi force feedback, ceea ce îl pune cu un pas înaintea concurenților săi care sunt la același sau sub nivelul său de preț.

Cu toate acestea, ultimele două recomandări de pe lista noastră sunt de o calitate deosebit de înaltă, oferind force feedback-ul cel mai apropiat de experiența reală a unei mașini de curse din toate opțiunile din lista noastră.

Force feedback-ul în ansamblu poate fi uitat dacă imersiunea nu contează pentru tine … dar recomandăm serios să obții un volan cu această caracteristică.

Tremuratul este în general în plan secundar în comparație cu force feedback-ul, dar poate fi plăcut pentru adăugarea unui strat suplimentar de imersiune în timpul jocurilor.

Pedale și schimbătoare/ambreiaj.

Toate recomandările din lista noastră au incluse pedale – cel puțin două. (Frână și accelerație)

La volanele high-end, veți găsi adesea o a treia pedală suplimentară. Aceasta este pentru controlul ambreiajului, ceea ce vă permite să schimbați vitezele manual în timpul jocului.

Este folosită, în principal, pentru jocurile care simulează mașini mai vechi, pentru ca multe autoturisme moderne au renunțat la schimbarea tradițională a vitezelor în favoarea comenzilor automate (deși unele jocuri vă permit să alegeți între automat și manual indiferent de mașina pe care o conduceți).

Chiar și așa, puteți cumpăra totuși volane cu comenzi ale ambreiajului și schimbătoare pentru un nivel suplimentar de imersiune, mai ales dacă sunteți pasionat de conducerea vehiculelor în stilul clasic.

Oricare dintre variantele oferite de noi sunt grozave pentru a te distra sau pentru a te relaxa în lumea curselor cu mașini. Trebuie de menținut că orice varianta ai alege nu va influența considerabil performantele tale în timpul curselor. Un volan nu te va face mai rapid dacă va costa mai mult.

Să vă dau un exemplu: Ray Alfalla care este un multiplu campion în iRacing folosește încă un Logitech G27, volan care nu se mai fabrică de ceva vreme și care este sub ce oferă Fanatec la capitolul force feedback și calitatea componentelor.

Și credeți-mă că și-ar putea permite un volan mai scump însă el se simte foarte confortabil cu alegerea sa și nu are nevoie de ceva mai costisitor ci doar de practică, practică și iar practică!

Așa că noi îți recomandăm să alegi varianta care te va face pe tine să te simți cel mai confortabil și pe care ti-o permite bugetul. Având exemplul lui Ray puteți ajunge departe și cu un volan mai ieftin atâta timp cât perseverați.

Vezi și: Cele mai bune monitoare pentru gaming

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.